De ce este greșit să eviți mâncărurile preferate, în timpul unui regim? 5 sfaturi ale nutriționiștilor

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

A fi sănătos nu înseamnă să te înfometezi sau să te îngrădești, evitând mâncărurile pe care le iubești. Iată semnele că dieta ta nu este de fapt sănătoasă.

 

„Eticheta de „dietă sănătoasă” este foarte instabilă. Ceea ce ai putea simți ca o practică sănătoasă poate să nu fie întotdeauna bine pentru tine. Să fii sănătos nu înseamnă să te înfometezi pentru a reduce caloriile sau să te îngrădești, evitând mâncărurile pe care le iubești. Dieta sănătoasă despre înțelegerea asupra lucrurilor de care are nevoie corpul tău”, spune nutriționistul Bhuvan Rastogi, în recenta sa postare pe Instagram, subliniind importanța practicilor consistente de alimentație sănătoasă combinată cu puterea antrenamentelor fizice.

"Doar urmează elementele de bază. Mănâncă o dietă echilibrată, bucură-te de desertul tău preferat, din când în când, și rămâi consecvent cu antrenamentele tale, pentru că asta este suficient pentru a fi și a rămâne în formă și sănătos", spune Rastogi.

Cele mai întâlnite greșeli

Conform lui Rastogi, acestea sunt greșelile pe care majoritatea oamenilor le fac, încercând să adopte o dietă sănătoasă:

1. Tăierea unor grupe întregi de alimente

Fie că este vorba de orez, cereale, carbohidrați sau grăsimi (în unele cazuri, chiar și fructe sau leguminoase), eliminarea completă a grupelor de alimente vă expune întotdeauna riscul de deficiențe nutriționale.

2. Plasarea alimentației în două categorii - mâncare bună și mâncare proastă

Atribuirea de valori morale alimentelor este un exemplu de gândire alb-negru atunci când vine vorba de a mânca sănătos. Punerea meselor în categorii morale creează anxietate și restricții în jurul meselor. Nu vei fi desconsiderat pentru că mănânci o pizza din când în când, la fel nu vei fi considerat bun pentru că mănânci o salată întotdeauna.

3. Optarea constantă pentru alimente scăzute în calorii

Calorii scăzute nu înseamnă mai sănătos. O calorie este o unitate de energie și aveți nevoie de energie pentru a funcționa. Dacă încercați mereu să reduceți aportul de energie, este posibil să suferiți de efecte secundare precum oboseala, ceața creierului și performanța fizică slabă. În cazuri extreme, reducerea imunității, a masei musculare și a libidoului poate fi, de asemenea, un rezultat.

4. Evitarea mâncărurilor pe care le iubeai

Evitarea alimentelor reconfortante din dietă poate crește preocuparea față de aceste alimente, riscul de exces sau de supraalimentare și poate afecta sănătatea mintală. Ar trebui să păstrați întotdeauna alimentele pe care le iubiți ca o parte din dieta dumneavoastră (cu moderație, acolo unde este cazul).

5. Schimbarea constantă a dietelor

Industria dietei se bazează pe faptul că ne simțim rău față de corpul nostru și ne întoarcem din nou și din nou pentru soluții pe termen scurt. Deci concentrați-vă pe schimbări durabile. Elementele de bază vă vor ajuta să obțineți rezultate consistente fără a trece la extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel