De ce este indicat să alegi tratamentul herniei de disc fără a apela la operație

Nicio durere nu ar trebui trecută cu vederea. Unele astfel de simptome pot ascunde afecțiuni grave sau greu de vindecat. De aceea, este foarte indicat să mergem la un medic. Există unele dureri care apar din cauze pe care le știm, însă și unele care ne pun semne de întrebare.

Citește și -  Sportul care te ajută să previi hernia de disc. Dr. Vlad Ciurea: Omul de la ţară nu prea face hernie de disc

Cele mai comune, după durerile dentare sau de cap, sunt durerile de spate. Ele pot fi ocazionale, apărute din cauza efortului, poziției incorecte sau unei lovituri. Însă acestea se pot transforma rapid în dureri debilitante. Cauzele pot fi multiple. De ce le mai multe ori pot ascunde o afecțiune destul de întâlnită. Vorbim despre hernia de disc. Cred că cu toții am auzit de o hernie de disc. Ea poate trece de la sine sau poate pune probleme mari pe termen lung.

Ce este hernia de disc 


Nu există o siguranță că durerea ascunde o asemenea afecțiune. Totuși, în multe cazuri, este vorba despre așa ceva. Hernia de disc este o afecțiune frecventă a coloanei vertebrale. Apare atunci când unul dintre discurile intervertebrale se deplasează sau se fisurează. Materialul din interior va fi lăsat să iasă în afară. Discurile intervertebrale funcționează ca niște amortizoare între vertebre. Ele au responsabilitatea de a menține flexibilitatea, repcum și mobilitatea coloanei. Când unul dintre aceste discuri se degradează, se poate produce o presiune asupra nervilor din jur. Asta va duce automat la apariția durerii, amorțelii, senzațiilor de furnicături în membre.

De cele mai multe ori, hernia de disc apare din cauza îmbătrânirii naturale a organismului. Odată cu vârstă apare uzura discurilor. Dar poate fi influențată și de factori precum suprasolicitarea fizică, traumele la nivelul spatelui, postura incorectă sau obezitatea. Persoanele afectate pot experimenta dureri intense la nivelul spatelui sau gâtului. Vor simți adesea limitări în mișcare. Este important de menționat că, în multe cazuri, simptomele apar pe măsură ce discul se degradează.

Manifestările frecvente ale herniei de disc

Nu de fiecare dată simțim ceva, decât atunci când se agravează. Simptomele pot însă varia în funcție de localizarea exactă a acesteia. Severitatea presiunii asupra nervilor este un alt factor. Cele mai frecvente includ durerea intensă în zona afectată, care poate radia către alte zone ale corpului. De exemplu, în cazul unei hernii lombare, durerea se poate extinde în picioare. La hernia cervicală, durerea se va mișcă către brațe. Există și hernie toracala, dar este mai rară. Alte manifestări ale acestei afecțiuni includ slăbiciunea musculară, senzații de furnicături, amorțeală, dificultatea de a efectua mișcări obișnuite. De asemenea, în cazurile mai grave, pacienții pot experimenta probleme neurologice. Pierderea controlului asupra vezicii urinare sau a intestinului este un semn că lucrurile nu sunt bune. Consultă un specialist pentru a preveni complicațiile grave.

Tratamentul clasic este o abordare eficientă

Nu trebuie să te gândești automat la intervenția chirurgicală. De fapt, rareori se ajunge la asta. Poți apela la hernie de disc tratament fara operatie. Este o opțiune preferată de mulți pacienți, mai ales atunci când simptomele nu sunt extrem de severe. Această metodă vizează ameliorarea durerii, a inflamației, prevenirea progresiei herniei. Tratamentul conservator poate include o combinație de terapie fizică, exerciții de întărire a musculaturii spatelui, administrarea de medicamente antiinflamatoare. Nu trebuie ignorate nici anumite modificări ale stilului de viață. Ai grijă la menținerea unei posturi corecte, evitând activitățile care solicită coloana vertebrală. Pe termen lung, acest tip de tratament poate fi eficient în reducerea durerii.

Eficiența terapiei fizice în tratamentul herniei de disc



Cum spuneam, există multe tipuri de “ajutor” ce îți poate fi oferit în această problemă. Terapia fizică este cea mai importantă parte a tratamentului non-chirurgical pentru hernie. Această ajută la întărirea mușchilor din jurul coloanei vertebrale. În plus, se va obține reducerea presiunii asupra discurilor, îmbunătățind și postura. Exercițiile prescrise de un fizioterapeut pot varia, putând fi recomandate întinderi sau anumite exerciții. În plus masajul terapeutic sau manipularea vertebrelor pot contribui la ameliorarea durerii. Se va observa și o creștere a flexibilității. Terapia fizică nu doar că tratează simptomele herniei de disc. Ea joacă și un rol preventiv, deoarece întărirea musculaturii poate preveni alte episoade de hernie pe viitor. Sunt multe șanse pentru a se evita complet necesitatea unei intervenții chirurgicale.

Ce înseamnă operația versus tratamentul conservator


Cum am spus, nu este necesară întotdeauna, decât atunci când există complicații neurologice. În rest, mulți specialiști recomandă inițial tratamentul conservator. Chirurgia implică riscuri, inclusiv infecții, complicații legate de anestezie sau chiar agravarea stării dacă nu este efectuată corect. Pe de altă parte, tratamentul non-invaziv nu prezintă aceleași complicații. Acesta permite pacientului să aibă un stil de viață activ pe parcursul recuperării. De asemenea, intervențiile chirurgicale necesită o perioadă de recuperare mai lungă. Astfel, tratamentul conservator rămâne prima alegere pentru majoritatea pacienților. În cazul în care simptomele nu sunt severe sau nu interferează cu funcționarea zilnică, este opțiunea perfectă.

De ce să alegi tratamentul fără operație


Cum am specificat deja, oferă numeroase avantaje. Pe lângă evitarea riscurilor ce apar, acest tip de tratament este mai accesibil din punct de vedere financiar. O intervenție poate implică costuri mult mai mari. Însă, de cele mai multe, ori, tratamentul prin terapie fizică este mai puțin costisitor. Unele clinici lucrează chiar și cu Casa de Asigurări de Sănătate ceea ce va reduce simțitor plata. Majoritatea specialiștilor este de acord că operația este ultima soluție.  Cu un tratament clasic, vei observa o ameliorare treptată a simptomelor. Mulți pacienți care optează pentru tratamentul conservator observă o îmbunătățire semnificativă a stării, fără a fi nevoie de intervenții invazive. Așadar, pentru cei care doresc să evite riscurile unei operații, tratamentul clasic reprezintă o soluție eficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel