De ce este periculos să slăbești rapid? Avertismentul specialiștilor

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Ana de Hollanda, endocrinolog la Societatea Spaniolă de Endocrinologie și Nutriție (SEEN), a avertizat că dietele pe termen scurt „aproape sigur se termină cu eșec”.

Endocrinologul a spus că înainte de a începe o dietă, este „esențial” ca persoana care vrea să slăbească să meargă la un nutriționist pentru a afla starea de sănătate și pentru a „evalua dacă este necesar să slăbească și cum ar trebui să procedeze.

„O schimbare a stilului de viață se face pe o perioadă lungă de timp sau pe termen nelimitat, dar dacă vă întoarceți la obiceiurile proaste anterioare și anul următor reîncepeți dieta, aceste cicluri nu sunt bune pentru sănătatea noastră nici fizică, nici psihologică, deoarece generează frustrare, un sentiment de eșec și probleme de stimă de sine”, a afirmat Ana de Hollanda, insistând asupra faptului că „a lua în considerare o dietă pe termen scurt, aproape sigur se va termina cu eșec pe termen lung”.

Ea a spus că „persoanele care țin aceste diete fără ajutorul unui expert este cu adevărat îngrijorător”. Mai mult, endocrinologul a precizat că „orice perioadă a anului este potrivită pentru a avea grijă de tine și pentru a avea o dietă sănătoasă”.

În acest sens, specialistul a mai susținut că vara alimentele ar trebui să aibă un conținut mai bogat în apă pentru a menține corpul hidratat.

Endocrinologul a subliniat că este importantă „igiena” alimentelor în lunile cele mai călduroase, o perioadă în care, „există un risc mai mare de toxiinfecție alimentară”, notează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel