De ce Familia Regală nu a dezvăluit ce cancer are Charles și de ce Palatul a făcut public această situație

Foto: Royal Family UK
Foto: Royal Family UK

Palatul Buckingham spune că Regele Charles și-a împărtășit diagnosticul de cancer pentru a crește înțelegerea publică a persoanelor care suferă de această boală - în ultimii ani, înalții membri ai familiei regale au devenit mai deschiși cu privire la sănătatea lor.

Anunțul șocant de ieri de la Palatul Buckingham că Regele Charles are cancer este o mișcare extrem de neobișnuită din partea Palatului, atunci de ce a anunțat și de ce a omis anumite detalii?

De fapt, este foarte potrivit ca Regele să împărtășească publicului unele detalii despre diagnosticul său de cancer. Cu toate acestea, este posibil ca Palatul să fi ales să limiteze anumite detalii, cum ar fi tipul exact de boală cu care se confruntă monarhul, pentru a evita un nivel ridicat de speculații cu privire la tratament și prognostic.

În trecut, King Charles a fost deschis în privința problemelor sale de sănătate pentru a-și folosi platforma și pentru a sensibiliza publicul cu privire la afecțiuni despre care poate fi dificil de vorbit. Atunci când Palatul Buckingham a anunțat că Regele va urma un tratament pentru mărirea benignă a prostatei, acest lucru a fost făcut în spiritul faptului că mai mulți bărbați își vor face un control al prostatei - un subiect de care majoritatea bărbaților se feresc.

Impactul anunțului a fost masiv, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de persoane care au vizitat paginile site-ului despre afecțiunile prostatei. S-a spus că a fost încântat de creșterea gradului de conștientizare a problemei.

Anunțul de ieri a fost făcut în aceeași ordine de idei. La ora 18.00, pe 5 februarie, Palatul Buckingham a transmis o declarație în care se spune că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, care a fost descoperit după recenta sa vizită la spital, dar care nu are legătură cu prostata. În timp ce familia regală a păstrat în mod istoric un nivel de confidențialitate în ceea ce privește afecțiunile medicale de care suferă membrii săi, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani - membrii de rang înalt împărtășind problemele lor de sănătate cu publicul pentru a spori înțelegerea și a crește gradul de conștientizare.

De exemplu, în timpul sarcinilor sale, Prințesa de Wales a suferit de hiperemeză gravidică, o formă de grețuri matinale extreme, și a fost spitalizată în 2012, în timp ce era însărcinată cu Prințul George. Ea și-a anunțat cea de-a doua sarcină în 2014 mai devreme decât era planificat, deoarece urma un tratament pentru această afecțiune.

În 2020, ea a declarat într-un podcast că experiența a fost "complet putredă". Ea a spus: "Am fost foarte bolnavă - nu mâncam lucrurile pe care ar fi trebuit să le mănânc, dar, cu toate acestea, corpul a fost totuși capabil să ia toate bunătățile din corpul meu și să crească o nouă viață, ceea ce cred că este fascinant."

Diagnosticul de cancer al regelui Charles a fost făcut public ieri "pentru a evita speculațiile", dar și pentru a crește înțelegerea publicului și pentru a sensibiliza persoanele care suferă de cancer, precum și pentru a crește gradul de conștientizare a acestei probleme.

Aceasta arată dedicarea pe care Regele Charles o are față de activism și de sensibilizarea cu privire la o varietate de probleme legate de sănătate, un subiect de care nu se ferește să se ferească. În 2020, regele, pe vremea când era Prințul Charles, a declarat că britanicii "nu se pricep să vorbească despre problemele de sănătate din părțile mai intime ale corpului lor", adăugând că este sigur că acest lucru face ca oamenii să moară în mod inutil, potrivit DailyMirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel