Un raport publicat de revista Datele provin din studiul a 29 de cercetări realizate între anii 1960 şi 2011 în Europa, Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii şi Japonia, la care au participat 71.000 de lucrători din sectorul public şi din sectorul privat, informează Elmundo. Autorii raportului, de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie), au studiat obiceiurile negative legate de tabagism ale oamenilor care lucrează şi au analizat frecvenţa cu care au absentat de la serviciu.
Oamenii de ştiinţă i-au întrebat pe participanți despre obiceiurile curente și trecute legate de fumat. Pentru acest lucru, ei au folosit sondaje, fișe medicale sau fișe de angajat pentru a urmări cât de mult au lipsit în ultimii doi ani.
Fumătorii erau cu 33% mai predispuşi de a lipsi de la locul de muncă comparativ cu nefumătorii. Fumătorii lipseau, în medie, două sau trei zile pe an. De asemenea, fumătorii actuali aveau cu 19% mai multe şanse de a lipsi de la serviciu decât foştii fumători.
Fumatul are și un preț pentru productivitatea muncii. Studiul arată că doar în Marea Britanie absenteismul cauzat de fumat costă 2,25 de miliarde de euro pe an.
Studiul a arătat că minorii care cresc în medii în care se fumează lipsesc mai mult de la şcoală decât minorii care trăiesc în medii în care nu se fumează.
Citiţi şi:
http://www.dcnews.ro/2012/10/de-ce-fumatul-in-interiorul-masinii-este-foarte-periculos/
http://www.dcnews.ro/2012/10/alcoolul-ucide-mai-repede-decat-fumatul-afla-efectele-pe-termen-lung/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News