EXCLUSIV  De ce funcționarii publici nu pot deveni rezerviști voluntari. Politicienii, în aceeași situație?! Gen. (r) Virgil Bălăceanu, explicații / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nikitabuida
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nikitabuida

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, președintele Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (A.O.R.R.), a fost invitat la Interviurile DC News unde a explicat de ce funcționarii publici nu pot deveni rezerviști voluntari. 

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, de ce funcționarii publici nu au dreptul să devină rezerviști voluntari. Potrivit generalului, este foarte probabil ca politicienii să fie în aceeași situație, însă, în cazul lor, este nevoie de un răspuns din partea Autorității Naționale pentru Integritate. 

„Mai dădeam acest exemplu și îl repet și aici. La activitatea „Congresul de vară”, am avut o expunere din partea unui spaniol, căpitan rezervist voluntar, dar jobul lui era de asistent al Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă și de securitate. El nu s-a prezentat: „Sunt asistentul Înaltului Reprezentant”, s-a prezentat în uniforma armatei spaniole: „Sunt căpitan rezervist voluntar” și  a rămas în uniformă și tot timpul s-a prezentat. Deci în relația cu noi, el nu era asistentul și era rezervistul voluntar cu grad de căpitan.

Și noi trebuie să ajungem la o asemenea performanță. Sunt politicieni, nu prea mulți, să vedem dacă nu e un conflict de interese, care vor să devină rezerviști voluntari.

Acum, cei care au făcut armata vor fi scoși probabil din evidență. Trebuie să-i înlocuim.”, a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu. 

 

Funcționarii publici nu au dreptul să-și apere patria

„Cum să fie un conflict de interese?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Da, este o funcție politică și să nu intre în contradicție cu aceste elemente... să vedem ce ne răspunde Autoritatea Națională pentru Integritate, dacă un europarlamentar are dreptul să devină rezervist voluntar. Este o speță, dar pe care, după aceea, o vom populariza.

Sunt și aici niște probleme nu au fost rezolvate. De exemplu, funcționarii publici, prin specificul activității lor, nu au dreptul, că asta este legislația în privința lor, să semneze un angajament. Și atunci se spune „nu ai dreptul să semnezi angajamentul ca rezervist voluntar.”, a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu. 

„Deci funcționarul public nu are dreptul să-și apere patria”, a conchis Val Vâlcu.

„Da! Deci iată că sunt probleme! Să sperăm că politicianul are dreptul să-și apere patria și prin a fi rezervist voluntar, nu numai prin a-i trimite pe alții să-și apere patria. Sunt probleme pe care le avem de rezolvat.”, a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu la DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel