Stresul și alegerile alimentare greșite reprezintă doar două dintre motivele pentru care îți este foame mereu.
Alegere alimentară
O gogoașă sau un baton de ciocolată pot să-ți îndulcească diminețile, însă dulciurile, sucurile și produsele de patiserie nu îți dau energie de durată, astfel că la scurtă vreme după ce le-ai consumat vei simți din nou senzația de foame. Este mult mai bine dacă alegi alimente bogate în fibre, cereale integrale, fructe, legume, grăsimi sănătoase.
Stres
Când ești foarte stresat/ă nu simți foamea la început, deoarece corpul o alungă cu ajutorul unui hormon. În cazul în care grijile și temerile nu dispar o vreme, corpul va produce mai mult cortizol. Și acesta este hormonul care te face să mănânci tot ce-ți iese în cale.
Pentru că ți-e sete
Uneori, poți să crezi că ți-e foame, când de fapt corpul tău are nevoie de apă pentru că este foarte deshidratat. Știi deja regula cu băutul unui pahar cu apă când simți că îți este foame și nu e momentul, astfel că ar fi bine să o pui în aplicare data viitoare ca să vezi dacă te ajută.
Diabet
Această afecțiune te poate face să ai probleme cu energia și să fii tentat/ă să mănânci mai mult. Foamea poate să te înșele crezând că organismul are nevoie de mai multă energie. Însă, adevărata problemă constă în faptul că nu poți să transformi mâncarea consumată în sursă de energie, potrivit eva.ro. Când ai diabet poți să pierzi în greutate și să te simți mult mai obosit, de aceea este important să discuți cu medicul despre tratamentul adecvat și regimul alimentar care poate să-ți dea mai multă energie.
Lipsa de somn
Lipsa de somn determină dezechilibru și poate să apară senzația de foame. Tot lipsa somnului te poate face să recurgi la alegeri alimentare bogate în grăsimi nesănătoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu