De ce îi place pisicii să doarmă pe stăpânul său

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Dacă ai observat că pisica închide ochii mai des decât de obicei, cu siguranță ai câteva întrebări despre obiceiurile de somn ale pisicii tale. Află de cât somn au nevoie prietenii noștri pentru a se simți revigorați și gata să se joace. De asemenea, în acest articol vei afla de ce pisicilor le place să doarmă pe stăpânii lor. 

Obiceiurile de somn ale unei pisici pot pune cu ușurință pe oricine în dificultate, mai ales pe cei mai puțin familiarizați cu stilul de viață al felinelor.

Cât dorm pisicile

Pisicile dorm în medie 15 ore pe zi, iar unele pisici somnoroase pot ajunge să doarmă până la 20 de ore în fiecare zi.

Există câțiva factori care influențează cât de mult doarme o pisică, iar vârsta este unul dintre cei mai importanți. Puii de pisică vor dormi în cea mai mare parte a zilei, dar odată ce cresc, vei observa o schimbare în modelele lor de somn, devenind din ce în ce mai activi. Pisicile în vârstă tind să-și reducă nivelul de activitate și să se retragă mai devreme, dormind mai des și pentru perioade mai lungi de timp decât o pisică adultă.

De asemenea, vei observa că pisica ta doarme mai mult decât de obicei atunci când vremea nu permite explorarea în aer liber. Când este frig sau plouă, pisica va încerca probabil să adauge chiar mai multe ore la recordul ei de somn.

3. Sursa foto... (pisica-dormind_71628300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika

Dorm pisicile noaptea?

S-ar putea să fi observat că pisica doarme mult în timpul zilei și este trează la răsărit și la asfințit. Acest program de somn le-a ajutat pe rudele sale sălbatice să fie vânători atât de eficienți. Prada lor, de obicei mici mamifere și păsări, este mai puțin atentă la pericole în timpul apusului și devin astfel ținte ușoare pentru pisica înfometată.

Aceleași instincte de vânătoare sunt responsabile pentru dispoziția jucăușă a pisicii tale exact când tu te pregătești să te culci. Natura lor crepusculară le va face să alerge în sus și în jos în camera ta exact când îți dorești mai puțin: dimineața devreme și seara târziu.

Cu toate acestea, unele pisici domestice sunt suficient de amabile încât să-și ajusteze rutina de somn pentru a se potrivi cu orele de trezire ale stăpânilor. Până la urmă, au nevoie de un om cooperant în jur pentru a le oferi mâncare, apă și timp de joacă.

2. Sursa foto... (pisica-afectiune_25780200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

De ce doarme pisica pe stăpân

Probabil că te-ai trezit de mai multe ori cu pisica dormind pe pieptul tău. Dacă te întrebi de ce doarme pisica pe tine când au un pat al lor, confortabil, iată câteva motive posibile: 

  • Are încredere în tine
  • Vrea să se încălzească
  • Consideră că ești un loc confortabil
  • Se simte în siguranță când ești în preajmă
  • Te iubește

Toate aceste motive te fac să fii compania perfectă pentru a se odihni bine și a avea un somn revigorant, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel