De ce își lasă câinii urechile pe spate

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Citirea indiciilor comportamentale ale câinelui poate fi uneori destul de intuitivă. Totuși, unele aspecte ale limbajului corporal al câinelui pot fi mai greu de interpretat. Poziția urechilor câinelui se poate schimba în funcție de emoțiile lui. Câinele își poate lăsa urechile pe spate dintr-o varietate de motive.

Iată câteva motive pentru care câinele tău își poate lăsa urechile pe spate!

Mulțumire

Unele rase de câini nu au urechile în mod natural îndreptate, așa că atunci când sunt relaxați, acestea sunt poziționate pe spate în mod natural. Dacă urechile câinelui tău sunt lăsate pe spate, dar nu lipite de craniu, ar putea fi pentru că se simte mulțumit.

Alte semnale ale limbajului corporal pe care le poți observa dacă patrupedul tău este relaxat includ o față fără sprâncene încruntate sau buze ridicate, o postură lejeră și relaxată, iar coada va fi în jos, dar relaxată, nu între picioare.

Frică/Nervozitate

Unul dintre cele mai bine înțelese motive pentru care un câine își lasă urechile pe spate este că îi este frică sau cel puțin este precaut în legătură cu ceva. Acest lucru poate fi adevărat mai ales dacă observi acest indiciu împreună cu alte semnale ale limbajului corporal care denotă frică.

Un câine speriat sau anxios poate de asemenea să caște și să își lingă buzele, să evite contactul vizual (întorcându-și privirea sau chiar fața), să țină coada în jos și aproape de corp, să se ghemuiască și/sau să își orienteze corpul departe de ceea ce îl sperie.

2. Sursa foto... (caine-cute-dog-running-outdoors-grass_14979100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user16172657

Avertizare

Un câine care își ține urechile pe spate, mai ales dacă sunt lipite de cap, poate semnala că este pe cale să muște. Acest lucru se întâmplă de obicei împreună cu limbajul corporal ce indică frică sau agresivitate.

Alte semne că un câine este pe punctul de a mușca pot include mârâit, lătrat agresiv și ridicarea buzelor, priviri fixe, păr zburlit și chiar atacuri. Majoritatea câinilor care mușcă o fac din agresiune defensivă, nu ofensivă. Ei simt nevoia să se protejeze.

Deși poate fi descurajant, îngrijorător și stresant să vezi acest comportament, este important să nu îți pedepsești câinele pentru că mârâie sau latră agresiv. Certând un câine pentru că dă un avertisment despre frica sau disconfortul său, el va învăța că aceste comportamente de avertizare îi aduc probleme. Data viitoare, s-ar putea să nu mai dea niciun avertisment înainte de a mușca și nu rezolvă motivul pentru care arată aceste comportamente.

Boală/Accidentare

Câinii își pot ține urechile pe spate dacă îi doare ceva, probabil din teama de a nu fi răniți mai mult dacă cineva se apropie de ei. În unele cazuri rare, un câine cu o infecție urâtă la ureche își poate ține urechile pe spate pentru că îl dor. Ținându-le pe spate, ar putea încerca să le protejeze de alte răni.

Urechile câinelui sunt foarte vascularizate și dacă se scarpină sau își zgârie urechea prea tare, s-ar putea să spargă un vas de sânge. Tratarea infecției urechii și identificarea cauzei subiacente este importantă pentru a preveni probleme majore sau recidiva.

Ascultare

Uneori, un câine își poate trage urechile pe spate pur și simplu pentru a auzi mai bine ceva ce se întâmplă în spatele lui. Poți observa acest lucru dacă ești în grădină cu câinele tău și un alt membru al familiei îl cheamă din casă.

Anumite indicii comportamentale ale câinelui pot fi destul de ușor de înțeles. Altele, precum poziția urechilor, pot fi mai nuanțate. Desigur, un câine speriat își va pune urechile pe spate, dar nu toți câinii care își pun urechile pe spate sunt de fapt speriați, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel