Trebuie să spălați lenjeria de pat nouă sau o puteți folosi imediat? Această întrebare și-o pun majoritatea gospodinelor începătoare.
În acest articol vă oferim toate avantajele și dezavantajele spălării lenjeriei de pat, abia cumpărate.
Există multe motive pentru a spăla un nou set de lenjerie de pat înainte de utilizare.
În primul rând, producătorul acoperă țesătura cu o compoziție specială pentru a-i îmbunătăți aspectul setului. Materialul este adesea rigid, astfel încât setul își păstrează bine forma.
Dacă ambalajul s-a rupt, murdăria, praful și microbii nocivi ajung pe țesătură în timpul transportului și depozitării. În ateliere, lenjeria de pat intră în contact cu murdăria și praful. În plus, lenjeria de pat ieftină miroase urât.
Pernele s-au îngălbenit? Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient
Important! Asigurați-vă că spălați lenjeria de pat nouă pentru copii, în special pentru bebeluși.
Dacă stați la îndoială, atunci luați în considerare că, fără spălarea lenjeriei de pat, nu sunteți asigurat de mâncărime și iritații, care apar pe piele din cauza efectului tratamentelor speciale ale țesăturilor. Așternutul va fi tare, iar pijamalele se pot colora de la vopseaua aplicată pe țesătura lenjeriei de pat.
Ei bine, lenjeria de pat nu poate fi spălată dacă ați cumpărat un set scump, care se află într-un pachet etanș.
Multe gospodine înlocuiesc prima spălare a lenjeriei de pat noi cu călcarea ei. Această opțiune vă salvează de la duritatea țesăturii și a bacteriilor, dar nu vă scapă de mirosul specific și nu îndepărtează compoziția specială.
Prima spălare a lenjeriei de pat noi se poate face în două moduri: fie manual, fie în mașina de spălat, la modul delicat.
În timpul primei spălări și a celor ulterioare, asigurați-vă că urmați recomandările producătorului în ceea ce privește alegerea temperaturii, tipul de spălare (manuală sau la mașină), utilizarea înălbitorului și centrifugarea.
Câteva sfaturi simple te vor ajuta să scapi de mirosurile neplăcute din dulap. În plus, vor oferi un miros plăcut hainelor.
Nu este atât de ușor să păstrezi o aromă plăcută în dulapul cu haine, când fiecare articol aduce propriile sale note de miros. Și dacă nu porți unele dintre lucruri atât de des, atunci, în dulap poate să apară și un miros de mucegai.
În condiții de ventilație slabă și umiditate ridicată, lucrurile absorb bine mirosurile. Și dacă pe rafturi sunt haine care nu au fost uscate bine după spălare, atunci tot dulapul va mirosi deloc urât.
Cu toate acestea, există o serie de secrete care vor asigura o aromă plăcută în dulapul cu haine.
Pliculețe de ceai: Pentru a îmbunătăți mirosul din dulap, poți păstra în el pliculețe de ceai aromatizate nefolosite. Din când în când, pliculețe de ceai trebuie înlocuite. Numărul de plicuri de pus va depinde de cât de puternic este parfumul. NOTĂ: pliculețele de ceai trebuie să fie nefolosite.
Trei plante care trebuie scoase, imediat, din casă: aduc sărăcie și necazuri
Sare: Sarea nu aduce arome plăcute, dar elimină eficient umezeala și combate mirosurile de mucegai. Un astfel de miros poate apărea dacă există umiditate în exces în dulap, iar sarea o poate absorbi această umiditate. Când sarea se întărește, trebuie înlocuită.
Levănțică. De asemenea, puteți folosi levănțică uscată pentru a îmbunătăți parfumul din dulap. Nu trebuie decât sa puneți câteva buchete printre haine, iar mirosul plăcut este garantat. Trebuie să înlocuiți florile o dată pe lună.
Cum să păstrezi corect cuțitele: greșeli care se fac în fiecare bucătărie
Săpun. Pentru a scăpa de un miros neplăcut din dulapul cu haine, poți pune săpunuri solide cu o aromă plăcută pentru tine.
Cărbune activ. Puteți scăpa de mirosul din dulap cu cărbune activ. Acesta absoarbe eficient toate mirosurile. Cărbunele activ trebuie pus într-o pungă care permite aerului să treacă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu