De ce mâncăm mai mult fast-food decât mâncare sănătoasă. Creierul e de vină

Creierul e de vină pentru predispoziţia omului de a mânca fast-food, în dauna alimentelor sănătoase, afirmă un studiu. 

Oamenii îşi aduc aminte cu mai multă acurateţe localurile unde se serveşte mâncare bogată în calorii, spre deosebire de cele cu mai puţine calorii, potrivit unui studiu citat de Medical Express. Studiul sugerează că memoria spaţială, care permite oamenilor să îşi aducă aminte unde sunt diverse lucruri în relaţie cu altele, a evoluat spre prioritzarea locaţiilor cu mâncare bogată caloric. 

Rachelle de Vries şi colegii ei au măsurat acest lucru cu ajutorul a 512 participanţi la un studiu. Aceştia au fost instruţi să urmeze o rută fixă într-o cameră, unde erau erau fie opt mostre de mâncare, fie opt tampoane cu un miros puternic în diverse locaţii. Când ajungeau la o mostră, participanţii fie gustau, fie miroseau şi spuneau cât de mult le place. Mostrele includeau, măr, chipsuri de cartofi, castraveţi şi brioşe cu ciocolată, printre altele. Participanţii au fost apoi puşi să indice locaţia fiecărei mostre în cameră pe o hartă. 

Participanţii care au avut parte de mostre de mâncare au fost cu 27 la sută mai precişi decât ceilalţi, în timp ce cei care au mirosit diverse tipuri de mâncare au reuşit să indice, cu un procent de 28 la sută în plus faţă de ceilalţi, locurile unde erau mâncărurile cu conţinut caloric ridicat. 

Noile descoperiri arată că memoria spaţială umană este predispusă la mâncăruri bogate caloric. Asta i-ar fi ajutat pe strămoşii noştri să supravieţuiască în medii unde mâncarea nu era disponibilă mereu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel