Mulți oameni au experimentat mâncatul pe sistem nervos la un moment dat în viața lor. Nu mănânci întotdeauna pentru a susține ceea ce are nevoie corpul tău fizic, ci îți hrănești emoțiile.
Pofta de a mânca atunci când simțiți anumite emoții poate înlocui vidul emoțional și poate crea un fals sentiment de „împlinire”.
Genul acesta de foame nu poate fi niciodată satisfăcută cu mâncare. Deși mâncarea excesivă te poate face să te simți bine, după aceea lasă în urmă sentimente de vinovăție, rușine și neputință.
Dietele nu dau greș pentru că ai lipsă de voință sau de control, ele eșuează pentru că nevoile tale emoționale nu sunt satisfăcute.
Când ignori aceste emoții, ele continuă de multe ori cu un tipar de alimentație nesănătoasă.
Găsirea unui antrenor, mentor sau psiholog potrivit vă poate ajuta să vă descoperiți tiparele de alimentație emoțională și cauza principală ale acestora.
Înconjoara-te de prieteni care îți împărtășesc valorile și lasă-te înălțat și sprijinit de aceștia.
Arată-ți mai multă dragoste făcând activitățile care îți plac.
Fă-ți timp pentru a te decomprima în fiecare zi, chiar dacă ai timp doar 5-10 minute.
Observă atent când ți se declanșează pofta de mâncare. Ia-ți câteva momente de pauză pentru a observa ce emoție te încearcă atunci.
Numește sentimentul acela fără a te judeca. Este plictiseală, vină, anxietate sau singurătate? Când ești capabil să numești care este sentimentul tău, poți să treci peste el.
Sentimentele sunt o fereastră frumoasă și transparentă către lumea ta interioară. Ele nu ar trebui să fie îngropate cu alimente sau alte materiale de umplutură. Sentimentele te ajută să descoperi temerile, să explorezi dorințele, să înțelegi frustrările și să definești ceea ce te face fericit. Găsește-ți fericirea în interior!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu