Când o pisică miaună tare, stăpânul ei se întreabă dacă e totul în regulă cu ea. De regulă, acesta învață să facă diferență între motivele mieunatului și între nuanțele de dispoziție ale pisicii.
Mieunatul excesiv poate fi un semn că pisica este iritată, că nu a primit la timp mâncarea. Pisica miaună mai tare atunci când vrea să atragă atenția stăpânului, când vrea ceva de la acesta. Foarte rar o pisică miaună tare fără a avea un motiv anume.
Pisica miaună mai intens în următoarele situații:
Atunci când este stresată și se simte în pericol
Când vrea să obțină ceva de la stăpân, cum ar fi ceva bun de mâncare
Când este capricioasă, sau vrea alintată, sau să se joace
Dacă are parte de prea puțină atenție din partea stăpânului
Când are dureri sau este bolnavă, notează familist.ro.
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a spus pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News