De ce mușcă pisicile și ce poți face pentru a stopa acest comportament

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Nu este un lucru neobișnuit ca pisicile să muște. Există multe motive pentru care o pisică ar putea începe brusc să muște și este important de înțeles că mușcătura de pisică nu se face întotdeauna din agresivitate.

De ce mușcă pisicile?

De obicei, pisicile mușcă pentru că încearcă să transmită diverse mesaje sau doresc să te oprești din a face un anumit lucru. Este important să înțelegi ce comunică pisica ta! Când pisicile mușcă, îți spun că nu se bucură de contactul pe care îl primesc. 

Pisica mușcă brusc atunci când o mângâi

Una dintre cele mai frecvente plângeri ale proprietarilor de pisici este schimbarea bruscă de atitudine care poate apărea în timpul mângâierii: acum poate să iubească atenția, în următoarea secundă te mușcă. Este greu de spus când o pisică s-a săturat de mângâiere, dar să înveți să citești limbajul corpului pisicii tale te va ajuta să știi când ar putea veni o mușcătură.

Pisica ta trimite un mesaj în această situație: s-a săturat. În timp ce proprietarul poate crede că mușcătura a venit de nicăieri, pentru pisică acțiunea este pe deplin justificată. Scădeți probabilitatea ca ea să muște din nou, respectând acest lucru și nu insistați asupra afecțiunii suplimentare.

Pisica mușcă când se joacă

Pisicile mușcă adesea în timpul jocului, deoarece își exprimă instinctul natural de vânătoare.

Pentru pisicuțe, mușcătura și lovitul cu lăbuțele sunt comportamente normale de joacă. Se joacă așa cu tovarășii și mamele lor și imită modul în care se năpustesc, apucă și mușcă prada.

Ori de câte ori pisica ta se angajează într-un joc în care își folosește labele, dar nu ghearele sau dinții, răsplătește-o cu multă afecțiune și cu o recompensă sau un răsfăț.

Muşcătură agresivă 

Deși mușcătura de pisică este adesea doar un avertisment sau o joacă, uneori poate deveni o expresie a agresivității. Mușcatul în timpul jocului este destul de ușor de distins de comportamentul agresiv. Mușcătura agresivă de pisică este însoțită de alte semne că pisica ta se află într-un mod de luptă, indiferent dacă aceasta este îndreptată către o persoană sau un alt animal.

Este important să opriți pisicile să muște din cauza agresivității. Animalul de companie ar trebui să învețe că acest tip de comportament nu este acceptabil altfel va continua să-l folosească ca o modalitate de a-și exprima frica sau frustrarea. Chiar și atunci când antrenezi o pisică să nu mai muște, toate animalele pot uita ocazional lecția și pot acționa din instinct. Răsplătiți întotdeauna comportamentul bun cu bunătăți și nu încercați niciodată să vă disciplinați fizic animalul de companie: nu va înțelege mesajul în acest fel.

Cum să oprești pisica din a te mușca

O poți ajuta să-și exercite acest instinct natural oferindu-i jucării pe care sa le muște. Acest lucru îi va distrage atenția, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel