De ce ne cade părul mai mult toamna. Explicația specialiștilor

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Căderea părului toamna este un proces normal numit „efluviu telogen”. Medicul Boticaria García spune că șampoanele împotriva căderii părului nu ajută la prevenirea căderii părului.

Părul nu cade, ci se reînnoiește, iar specialiștii spun că este un proces normal, astfel că nu este nevoie să apelăm la vitamine sau loțiuni împotriva căderii părului. Cu toate acestea, schimbările climatice pot influența. „Deși observăm căderea părului în septembrie sau octombrie, părul cade din iunie, când a încetat să se hrănească”, explică medicul Boticaria García.

Cum să evitați căderea părului toamna

Marian García, cunoscut pe rețelele de socializare ca Boticaria Garcia, spune că șampoanele împotriva căderii părului sunt inutile. Există însă un produs care funcționează și care poate fi util dacă există o căderea masivă a părului: Minoxidil. „Funcționează pentru că este conceput să ajungă la scalp. Desigur, pentru ca acesta să funcționeze trebuie să îl aplici în mod constant. Părul obține mai mulți nutrienți”. Minoxidil este un medicament fără prescripție medicală care este utilizat ca tratament pentru căderea părului, și nu ca remediu, în formă lichidă destinat aplicării directe pe scalp.

Sfaturi utile pentru a opri căderea părului

În primul rând trebuie să menținem o igienă corectă a părului. Unul dintre cele mai răspândite mituri este că spălarea părului prea des face ca firele să cadă mai ușor. Totuși, „spălarea părului nu are legătură cu chelia, ci cu igiena”, explică dr. Grimalt. Pe de altă parte, o dietă echilibrată și sănătoasă este cheia sănătății părului. Și, oricât de incredibil ar părea, părul este și o reflectare a dietei noastre, iar lipsa de nutrienți poate slăbi fibra părului și poate favoriza căderea părului, relatează 20minutos.es.

Consumul de vitamine, în special vitamina B, poate ajuta la îmbunătățirea aspectului părului nostru, având proprietăți antioxidante puternice. Prin urmare, este indicat să consumați alimente precum carne, pește, ouă, produse lactate, nuci, legume precum morcovi și fructe precum kiwi. Institutul Medical Dermatologic (IMD) recomandă evitarea folosirii uscătoarelor sau a plăcii de păr pentru că „uzează părul la fiecare utilizare” provocându-l să se usuce, să se rupă, iar vârfurile să se despice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel