Orice schimbare în organism trebuie să fie interpretată că un semnal de alarmă. Desigur că unele lucruri se schimbă cu vârsta sau, în cazul femeilor, dacă trec prin perioade explicabile din punct de vedere hormonal, scrie Andreea Sava pe blogul său.
Pofta de mâncare exagerată
Indică o gestionare proastă a dietei. Explicația științifică, dată de profesorul Mencinicopschi în cartea "Și noi ce mai mâncăm... ca să slăbim?", este că un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame.
De asemenea, deshidratarea poate produce senzație de foame, adică să confundați setea cu foamea.
Stresul, fluctuațiile de greutate dar și programul de masă dezordonat sunt alți factori care pot provoca o poftă de mâncare ieșită din limitele normale.
Care este soluția?
În primul rând, să vă puneți ordine în programul de masă. Adică să vă organizați să mâncați 3 mese și 2 gustări.
Apoi, dieta trebuie să fie diversificată, să conțină toate elementele în proporțiile de care are nevoie organismul. Vorba românească: "grasă și frumoasă" nu este echivalentă cu "grasă și sănătoasă". Cheia unei diete sănătoase este întoarcerea la simplitate. Produsele industriale conțin chimicale care vă afectează organismul. Continuarea aici.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu