De ce ne înarmăm dacă sunt șanse mici ca Rusia să atace NATO. Chirieac: „Ucraina trebuie să fie ajutată cu orice preț”. Există totuși o țară care se află în real pericol

Fotografie de la Specna Arms: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pistol-poli-ie-militar-casca-889709/
Fotografie de la Specna Arms: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pistol-poli-ie-militar-casca-889709/

Tot mai multe state europene îngroașă rândurile avertizorilor: Moscova caută o confruntare cu NATO.

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV, în cadrul emisiunii „România la raport” cu Andreea Crețulescu.

„După ce a comis Vladimir Putin în Ucraina, este evident că Europa trebuie să se înarmeze, trebuie să aibă o forță militară credibilă, sustenabilă. Europa trebuie să se poată apăra de Federația Rusă”, a zis Bogdan Chirieac.

De ce Rusia ar invada NATO?

Întrebat de ce crede că Rusia ar invada NATO, analistul politic a spus: „Nu cred absolut deloc acest lucru. NATO are o superioritate economică, tehnologică, militară netă în fața Rusiei. De doi ani, Rusia nu reușește să ocupe Ucraina”.

Jurnalista Andreea Crețulescu a revenit asupra întrebării: „Și atunci de ce se merge pe ideea că ar putea ataca?”

„Pentru ca Uniunea Europeană să aloce fondurile necesare, inclusiv resursele umane, pentru a-și crea o armată credibilă, așa cum au SUA”, a zis Bogdan Chirieac.

„Păi și dacă nu există pericol, atunci de ce nu se alocă fonduri mai degrabă pentru educație și sănătate? De ce să ne înarmăm?”, a continuat jurnalista.

„Cercetarea militară este avangardă și pentru alte tehnologii. În momentul acesta, armele din SUA au cam 10-15 ani înaintea celor din Europa ca avans tehnologic, iar acest lucru se simte din punct de vedere economic. Avioanele, tancurile, dronele, sateliții și așa mai departe sunt superioare din punct de vedere tehnologic. Europa cheltuiește sute de miliarde cumpărând armament american de cea mai bună calitate. Cu banii aceștia ai putea credea o industrie europeană de apărare cât se poate de credibilă”, a mai spus Bogdan Chirieac la România TV, în cadrul emisiunii „România la raport”.

Ar fi sfârșitul civilizației umane

„Ferească Dumnezeu de un război NATO-Rusia pentru că Rusia ar fi imediat învinsă cu armele convenționale, iar un nebun ca Putin ar putea face apel la armamentul nuclear, așa cum amenința la începutul războiului cu Ucraina. Ar fi sfârșitul civilizației umane”, a mai zis analistul politic.

„Ucraina rezistă și sper să rezite în continuare. Trebuie să fie ajutată cu orice preț. Cea care este, într-adevăr, în pericol este Republica Moldova”, a subliniat Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Țările din Europa în care serviciul militar este obligatoriu. Lista statelor care vor să-l reintroducă - https://www.dcnews.ro/tarile-din-europa-in-care-serviciul-militar-este-obligatoriu-lista-statelor-care-vor-sa-l-reintroduca_947894.html

VEZI ȘI: Prima țară din Europa și NATO care obligă și femeile să facă stagiul militar - https://www.dcnews.ro/prima-tara-din-europa-si-nato-care-obliga-si-femeile-sa-faca-stagiul-militar_947901.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel