Bali, supranumită „Insula zeilor”, este una dintre cele mai populare destinații turistice ale lumii.
Dar pe lângă frumusețile pe care le oferă Bali, nimeni nu vorbește despre diareea din Bali.
„De ce nimeni nu vorbește despre diareea din Bali? Toată lumea spune că este un loc de vis, că te simți foarte bine, că este totul foarte frumos și ieftin, dar nimeni nu vorbește despre diaree. De ce nu? Aceasta este chiar o chestie reală. Eu am ajuns la spital din cauza crampelor super mega dureroase pentru că am făcut Bali Belly. Sistemul meu digestiv nu era obișnuit cu mâncarea de aici”, a povestit Beatrice Mustea, un creator de conținut, pe Tik Tok.
Diareea călătorului este o infecție intestinală ce apare la persoanele care călătoresc. Principala manifestare este apariția scaunelor moi, ce poate fi asociată și cu alte simptome precum febra, durerile abdominale sau vărsăturile. Se estimează că între 20 și 50% dintre cei care călătoresc către țările în curs de dezvoltare pot face această infecție intestinală. Destinațiile ce pot predispune la apariția diareei călătorului sunt: Asia, Africa, Estul Mijlociu, Mexic, America Centrală și de Sud. Riscul este moderat în Europa de Sud, Rusia și China.
În mare parte din cazuri, bacteriile sunt „vinovate” de acest tip de enterocolită. Escherichia coli enterotoxigen, Shigella, Salmonella și Campilobacter sunt cele mai frecvente bacterii implicate. Giardia este altă cauză frecventă ce poate determina apariția diareei călătorului.
Calea de transmitere a infecției este orală, prin mâini nespălate, prin consumul apei sau a unor alimente contaminate.
Evitarea consumului de mâncare vândută pe stradă
Evitarea lactatelor nepasteurizate, inclusiv înghețata
Carnea și fructele de mare trebuie bine preparate termic înainte de a fi consumate
Spălarea atentă a fructelor și legumelor înainte de consum
Evitarea consumului de apă nesterilizată
Evitarea înotului în ape posibil contaminate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu