De ce nu a început ASSMB achiziția de ambulatorii. Alexandru Rafila: Generează anumite tipuri de suspiciuni / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a fost invitat la emisiunea „Piața Victoriei", de la Europa FM, unde a vorbit despre faptul că ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti) nu a început încă achiziția de ambulatorii pentru anumite spitale din Capitală.  

Ministrul Sănătății a vorbit alături de moderatoarea emisiunii, Ioana Ene Dogioiu, despre faptul că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti încă nu a început achiziția de ambulatorii pentru trei spitale din București, însă a început achiziția de consultanță pentru achiziție. 

„ASSMB spune că așteaptă de la Ministerul Sănătății, din primăvară, răspunsuri la niște note privind neconcordanțe pe care le-au sesizat în contractele din PNNR privind ambulatoriile spitalelor Victor Babeș, Filantropia și Victor Gomoiu. Știți de aceste note? Le-ai răspuns? Nu le-ați răspuns?”, a întrebat moderatoarea emisiunii, Ioana Ene Dogioiu.

„Eu nu știu ce așteaptă ASSMB-ul. Eu am făcut o analiză împreună cu secretarul de stat responsabil de aceste investiții și am observat cu surprindere că cei de la ASSMB în loc să se apuce de achizițiile pentru aceste ambulatorii, s-au apucat să facă achiziții de consultanță pentru achiziție.

La toate spitalele din București există această chestiune care mi s-a părut surprinzătoare. Toate au nevoie de consultant care să le spună ce aparate să cumpere. Puteau să facă o procedură centralizată pentru toate spitalele de la ASSMB dacă chiar nu știau ce să cumpere, mai ales că nu e vorba despre echipamente extraordinare, sunt echipamente pe care spitalele le achiziționează în mod curent.

De 6 luni de zile, ei în loc să înceapă procedura de achiziție au început procedura de achiziție a consultanței. Treaba asta nu este în regulă deloc, întârzie proiectele și generează anumite tipuri de suspiciuni.”, a spus ministrul Sănătății.

„Aveți de gând să clarificați aceste suspiciuni?”, a întrebat Ioana Ene Dogioiu.

„Absolut. Trebuie să le clarificăm pentru că toată această chestiune cu nenumăratele contracte de consultanță pentru achiziție, și nici nu mă refer la valoarea lor, este anormală, este neobișnuită de fapt. Din moment ce se referă la proiecte de valoare relativ mică, care nu presupun niciun fel de lucruri extraordinare, sunt lucruri care se achiziționează în mod curent de către spitale. Nu știu pentru ce anume trebuie consultanță.”, a spus ministrul Rafila.

„Deci suspectați o fraudă cu alte cuvinte.”, a completat Ioana Ene Dogioiu.

„Eu nu vreau să mă pronunț în acest sens. Există instituții specializate care pot să aprecieze acest lucru.”, a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel