De ce nu am întâlnit până acum extratereștri? Un nou experiment vine cu răspunsuri

foto: Freepik
foto: Freepik

Suntem singuri în Univers?

Cu 200 de miliarde de trilioane de stele în Univers și 13,7 miliarde de ani de la formarea acestuia, Paradoxul Fermi ridică întrebarea: de ce nu am descoperit nicio civilizație extraterestră? Un studiu recent oferă o posibilă explicație simplă: am putea fi singurele ființe inteligente din galaxia noastră.

Gândiți-vă la un laborator cu pahare de apă și o substanță numită „X”, care fie se dizolvă aproape întotdeauna, fie aproape niciodată – dar niciodată în mod intermediar. Aplicând această analogie la căutarea vieții extraterestre, studiul sugerează că viața ar trebui să fie fie foarte comună, fie extrem de rară pe planete similare Pământului, cu condiții comparabile. Prezența vieții pluricelulare pe Pământ pentru doar 600 de milioane de ani sugerează că tranziția de la organisme unicelulare ar putea fi extrem de rară. În ciuda eforturilor continue de a descoperi semne ale unor civilizații extraterestre avansate, toate observațiile de până acum au fost explicate prin fenomene naturale.

Așadar, dacă viața inteligentă ar fi fost prezentă în galaxia noastră, ar fi trebuit să observăm dovezi clare ale existenței sale, ceea ce nu s-a întâmplat. Ce înseamnă asta? Că s-ar putea să trăim într-o galaxie unde viața inteligentă e mai greu de găsit. Sau... că suntem singura formă de viață inteligentă și că, de fapt, noi, pământenii, suntem extratereștri pentru ceilalți -  este teoria lansată de cercetători, potrivit IFL Science.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel