De ce nu ar trebui să faci NICIODATĂ remarca aceasta unei persoane care a reușit să piardă în greutate

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Dacă un prieten sau o prietenă de a ta a slăbit recent, poate vrei să-i spui cât de grozav arată. Poate mai spui și că ți-ai dori să ai corpul ei sau autocontrol sau o întrebi cum a reușit. Poate că ai primit și tu un astfel de „compliment” în trecut.

Alegeri prezidentiale 2024

Astfel de comentarii sunt bine înțelese, dar pot avea consecințe negative neintenționate.

„În acest caz, exacerbăm sau afirmăm neintenționat idealul nerealist de corp pe care societatea noastră tinde să-l sublinieze și să-l idolatrizeze”, a spus Alvin Tran, profesor asistent de sănătate publică la Universitatea din New Haven din Connecticut, care efectuează cercetări privind tulburările de alimentație și imaginea corpului.

„Trebuie să fim foarte atenți atunci când abordăm conversațiile despre aspectul fizic al cuiva, în special când vine vorba despre greutatea acestuia”.

Acest lucru este deosebit de important atunci când vorbiți cu persoane cu tulburări de alimentație sau cu probleme grave de imagine corporală, deoarece astfel de remarci le pot agrava situația. 

Complimentele cu privire la pierderea în greutate sau slăbire a corpului cuiva perpetuează cultura alimentară profundă a societății, a spus Tran, și ideea că a fi slab este în mod inerent bine.

„Avem tendința de a opera (ca și cum) putem să ne uităm cumva la oameni și, pe baza dimensiunii corpului, să stabilim dacă sunt sănătoși”, a spus Tamara Pryor, cercetător principal și director de cercetare la ED Care, un tratament pentru tulburările de alimentație. centru cu sediul în Denver.

„Avem oameni cu corpuri mari care sunt într-o stare de malnutriție, precum și oameni de dimensiuni extrem de mici care sunt subnutriți și oameni care au dimensiuni standard, dar foarte grav compromise de o tulburare de alimentație. Oamenii nu se pot uita la ei și spune asta.”

Dar dacă ești mulțumit sau uimit de felul în care arată cineva, nu ar trebui să-i complimentezi deloc? Ce este și ce nu este în regulă să spui? CNN a cerut sfatul Tamarei Pryor și lui Joann Hendelman, directorul clinic al Alianței Naționale pentru Tulburările Alimentare.

De ce altfel este problematică complimentarea cuiva pentru pierderea în greutate?

„Este intruziv. De ce este treaba noastră să judecăm, în special să o exprimăm verbal? S-ar putea să ne uităm la oameni și să facem apeluri de judecată, dar trebuie să o păstrăm pentru noi înșine. Vin din al doilea val al mișcării feministe, unde era deviza: „corpul meu, treaba mea. Așa rămâne în continuare cazul.”

„Dacă cineva mi-ar spune: „Doamne, arăți grozav. Ai slăbit cumva?”, m-aș trezi să mă gândesc: „Ce ai crezut despre mine înainte? Nu eram acceptabilă?” Mi-aș putea imagina presiunea pe care aș simți-o atunci pentru a menține greutatea sau a pierde mai multă greutate, ca apoi să primesc mai multe laude. Există atât consecințe fizice, cât și consecințe psihologice semnificative care se perpetuează”, a spus Tamara Pryor.

Apoi, dacă nu mai primești aceleași laude, iar oamenii se obișnuiesc cu ideea că ai reuși să slăbești chiar și 4-5 kilograme, mintea ta o poate lua razna și poți să te gândești: „e ceva în neregulă cu mine. Nu sunt suficient de bun.” a spus Joann Hendelman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel