De ce nu e bine să amâni alarma dimineața

foto: Freepik
foto: Freepik

Să dai "snooze" încontinuu dimineață îți poate duce creierul în eroare și creează confuzie. Ce înseamnă asta pentru restul zilei?

Amânarea alarmei dimineața poate afecta negativ rutina și programul tău zilnic din mai multe motive, potrivit fortune.com:

Întrerupe ciclul de somn

Atunci când sari peste alarmă și adormi din nou, poți intra într-un nou ciclu de somn. Dacă acest ciclu este întrerupt de o nouă alarmă, te poți simți letargic și lipsit de energie.

Pierzi timp valoros

Amânarea alarmei poate duce la o pierdere de timp importantă dimineața. Te poți trezi mai târziu decât ai planificat și să nu mai ai suficient timp pentru a face tot ce ți-ai propus pentru dimineață.

Agitație și grabă

Dacă sari peste alarma inițială, poți începe ziua cu stres și grabă, pentru că va trebui să te agiți un pic pentru a recupera timpul pierdut. Îți va lua mai mult timp să îți găsești hainele potrivite, să te machiezi, vei mânca pe grabă și te va durea stomacul și, astfel, ziua ta va începe prost. Acest lucru poate influența negativ starea ta de spirit și productivitatea la școală sau la locul de muncă.

Întrerupe ritmul biologic

Corpul uman are un ritm circadian care se reglează în funcție de obiceiurile și orele de trezire. Amânarea alarmei poate perturba acest ritm biologic, determinându-te să te simți mai obosit și mai confuz dimineața.

În schimb, este recomandat să încerci să îți setezi alarme la ore fixe și să încerci să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekenduri, pentru a-ți menține ritmul circadian și pentru a crea o rutină mai stabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel