De ce nu e bine să bei apă când ai arsuri la stomac

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Credeai că faci bine atunci când dai talpă un pahar cu apă dacă te doare stomacul sau ai arsuri? Greşit. Iată de ce nu e recomandat să faci asta!

De obicei, consumul moderat de apă nu ar trebui să agraveze arsurile la stomac, ci dimpotrivă, poate ajuta la ameliorarea disconfortului. Cu toate acestea, în unele cazuri, persoanele cu arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian pot simți un disconfort temporar sau o exacerbare a simptomelor după ce beau apă. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, potrivit emedicinehealth.com:

Diluarea acidului gastric

O cantitate mare de apă poate dilua acidul gastric din stomac, ceea ce ar putea temporar să agraveze senzația de arsură la stomac sau refluxul gastroesofagian. De aceea nu este bine să bei apă când ai arsuri în capul pieptului. Pentru că senzaţia de foc în piept se va intensifica şi vei suferi de două ori mai mult, chiar dacă pe moment, preţ de câteva secunde, simţi că te răcoreşte şi "te stinge." Nu te stinge deloc! Dimpotrivă, te aprinde mai tare!

Stomacul gol

Consumul de apă pe stomacul gol poate crește presiunea în stomac, ceea ce poate face ca mai mult acid gastric să fie împins în esofag și să provoace simptome de reflux.

Mâncarea picantă sau grasă

Dacă ai mâncat recent mâncare picantă sau bogată în grăsimi, consumul de apă poate dispersa sau răspândi compușii iritanți din aceste alimente, potențial agravând arsurile la stomac.

Dacă suferi frecvent de arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian, este important să consulți un medic pentru evaluare și sfaturi medicale. Medicul îți poate oferi recomandări personalizate cu privire la dietă, stil de viață și tratament pentru a gestiona aceste simptome. În general, evitarea alimentelor grase, picante, a cafelei, a alcoolului și a mâncării înainte de culcare pot ajuta la reducerea arsurilor la stomac. De asemenea, poți încerca să mănânci porții mai mici și să eviți să bei apă în timp ce mănânci sau imediat după masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel