De ce nu e bine să dormi cu părul ud

Foto: Freepik
Foto: Freepik

De multe ori, după duşul sau baia de seară, nu ne mai uscăm pe păr şi adormim aşa. Iată de ce nu e recomandat să te duci la culcare cu părul încă umed!

Să dormi cu părul ud nu este tocmai recomandat din mai multe motive, potrivit Sleep Foundation.

Risc de răceală

Când părul este umed, temperatura scalpului și corpului poate scădea mai repede în timpul nopții, ceea ce poate duce la disconfort și la un risc crescut de răceală sau alte infecții.

Păr deteriorat

Părul este mai expus la deteriorare atunci când este ud. Când te miști în timpul somnului, părul umed se poate rupe mai ușor, în special dacă este lung sau are textură fină.

Perna poate mucegăi

Dacă dormi cu părul umed pe pernă, acesta poate rămâne umed și poate favoriza dezvoltarea mucegaiului sau a bacteriilor pe pernă sau în păr. Acest lucru poate duce la mâncărime și disconfort la nivelul scalpului.

Scade calitatea somnului

Părul ud poate fi incomod, iar senzația de umiditate pe scalp poate afecta calitatea somnului, facându-te să te trezești mai des în timpul nopții.

Căderea părului

De asemenea, părul umed poate fi mai fragil și mai predispus la rupere sau cădere, mai ales dacă îl legi strâns sau îl prinzi într-o coadă de cal înainte de a dormi.

Pentru a evita aceste probleme, este recomandat să usuci bine părul înainte de a merge la culcare, fie natural, prin aerisirea acestuia sau folosind un uscător de păr la o temperatură moderată. De asemenea, poți utiliza o pernă din materiale care absorb umezeala pentru a preveni formarea mucegaiului și pentru a menține o temperatură confortabilă pe scalp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel