Iată de ce nu e tocmai indicat să dormim pe partea stângă. Medicii recomandă să evităm această poziție pe cât de mult posibil.
Dormitul pe partea stângă pare să aibă mai multe dezavantaje, în funcție de starea generală de sănătate a fiecărei persoane. Deși această poziție este adesea recomandată pentru îmbunătățirea digestiei și sprijinirea funcționării inimii, există situații în care poate să nu fie ideală. De exemplu, persoanele cu afecțiuni cardiace pot simți un disconfort mai mare în această poziție, deoarece se exercită o presiune suplimentară asupra inimii, ceea ce poate accentua senzațiile de palpitații, avertizează cei de la Sleep Foundation.
Pe partea stângă, plămânul stâng poate fi supus unei presiuni mai mari, lucru care ar putea crea disconfort pentru cei cu probleme respiratorii. În plus, deși în mod obișnuit această poziție este benefică pentru reducerea refluxului gastroesofagian, la unele persoane poate agrava simptomele, în funcție de anatomia specifică a esofagului sau de alte caracteristici ale aparatului digestiv.
Presiunea asupra organelor interne, precum ficatul și stomacul, poate de asemenea să fie o problemă pentru unii oameni, mai ales dacă dormitul pe partea stângă este singura poziție adoptată în mod constant. Totodată, persoanele care au dureri articulare la nivelul umărului sau șoldului ar putea constata că această poziție exacerbează simptomele, din cauza alinierii necorespunzătoare a corpului.
Dormitul pe partea stângă ar trebui evitat în anumite cazuri precum insuficiența cardiacă congestivă sau problemele pulmonare severe. Pentru a reduce riscurile și a evita disconfortul, este util să se alterneze pozițiile de somn, utilizând perne adecvate pentru susținerea coloanei vertebrale și capului. Cea mai bună poziție de dormit poate varia semnificativ de la o persoană la alta, iar dacă există probleme de sănătate este indicat să se consulte un medic pentru recomandări personalizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News