Faci și tu greșeala să recongelezi carnea? Trebuie să știi că există două motive pentru care nu ar trebui să mai faci asta.
La fiecare decongelare, calitatea igienică a produsului scade şi apare riscul unei contaminări, scrie gustos.ro. Între bacteriile care se pot afla pe suprafaţa cărnii se numără: Salmonella, Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens şi Clostridium botulinum, care ne pot pune în sănătatea în pericol.
În timpul procesului de congelare, dacă se formează cristale mari de gheaţă, acestea distrug pereţii fibrelor musculare. Astfel, la decongelare, se pierde multă apă din carne. În acelaşi timp, la decongelare sunt eliberate şi săruri care fac fibrele musculare să se scurteze şi să devină mai aţoase. Astfel, carnea va deveni mai aţoasă şi mai lipsită de gust și se va pierde şi din calitatea nutriţională.
Vezi și: Cum deschizi CAPACUL unui borcan BLOCAT. Cel mai tare TRUC. N-ai nevoie de cuțit sau cârpă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu