De ce NU e bine să RECONGELEZI carnea dezgheţată. Cea mai mare GREȘEALĂ!

Faci și tu greșeala să recongelezi carnea? Trebuie să știi că există două motive pentru care nu ar trebui să mai faci asta. 

Alegeri prezidentiale 2024

La fiecare decongelare, calitatea igienică a produsului scade şi apare riscul unei contaminări, scrie gustos.ro. Între bacteriile care se pot afla pe suprafaţa cărnii se numără: Salmonella, Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens şi Clostridium botulinum, care ne pot pune în sănătatea în pericol.

În timpul procesului de congelare, dacă se formează cristale mari de gheaţă, acestea distrug pereţii fibrelor musculare. Astfel, la decongelare, se pierde multă apă din carne. În acelaşi timp, la decongelare sunt eliberate şi săruri care fac fibrele musculare să se scurteze şi să devină mai aţoase. Astfel, carnea va deveni mai aţoasă şi mai lipsită de gust și se va pierde şi din calitatea nutriţională.

Vezi și: Cum deschizi CAPACUL unui borcan BLOCAT. Cel mai tare TRUC. N-ai nevoie de cuțit sau cârpă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel