Majoritatea frigiderelor au loc în interiorul ușii, de obicei în partea de sus, conceput pentru păstrarea ouălor. Acest raft poate părea foarte practic, dar nu este recomandat să-l folosiți.
Vlatka Lake, expert în conservarea alimentelor, a explicat pentru The Sun că, atunci când puneți ouăle în ușa frigiderului, există schimbări constante de temperatură cauzate de deschiderea și închiderea ușii: "Ouăle sunt sensibile la modificări de temperatură deoarece ușa frigiderului se deschide și se închide de multe ori pe zi".
Mai multe asociații din industria alimentară confirmă faptul că schimbările bruște ale temperaturii influențează conservarea acestui produs. Temperatura ideală pentru păstrarea ouălor este cuprinsă între 1 și 10ºC. "La fel de important este menținerea unei temperaturi adecvate pentru a evita schimbările termice bruște, în special saltul de la temperaturi scăzute la ridicate", scrie 20min.es, cotidian spaniol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News