EXCLUSIV  De ce nu există critici de versuri. Ana Maria Păunescu: "Nu cred că poezia poate fi judecată matematic, să spui că e bună sau rea... cât la sută inspirație sau emoție"

foto: Elena Loreta Popa via Ana Maria Păunescu, Facebook
foto: Elena Loreta Popa via Ana Maria Păunescu, Facebook

Ana Maria Păunescu, fiica poetului Adrian Păunescu, a fost invitata lui Flaviu Predescu la "De ce citim".

Poeta Ana-Maria Păunescu, redactor-șef al revistei Flacăra lui Adrian Păunescu, a fost prezentă în emisiunea "De Ce Citim" moderată de Flaviu Predescu, unde a vorbit, printre altele, și despre cât de dificil este să jurizezi un concurs de poezie, și asta pentru că evaluarea nu poate fi altfel decât subiectivă. Este și motivul pentru care nu prea auzim de critici de poezie așa cum auzim de critici de film, de artă sau de muzică.

"Nu cred că există experți sau critici în poezie. Nu cred că poezia poate fi judecată matematic. Eu am organizat la Craiova "Sufrageria artiștilor", un proiect foarte frumos. De-atunci am văzut că au apărut multe alte "sufragerii", a devenit foarte la modă termenul acesta, dar mie îmi place să cred că am fost primii care au făcut o "sufragerie" a artiștilor. Mai este și Festivalul Internațional de Poezie "Adrian Păunescu" de la Craiova care a avut nouă ediții deja... și apropo de asta... acolo am făcut până anul trecut un concurs internațional de poezie la care puteau participa și români din afara granițelor.

Acolo se încearcă, bineînțeles, o jurizare, trebuie să dai niște note. Și de la început le spuneam oamenilor: jurizarea este subiectivă. Nu ne putem lăuda că se poate citi o poezie obiectiv, să spui că e bună sau e rea" a spus Ana Maria Păunescu.

Flaviu Predescu a confirmat: Da, nu poți să iei Excel-ul și să zici  -  asta are 4,3% inspirație, asta atât la sută emoție... E dificil.

Discuția a continuat aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel