De ce nu intri în magazin cu peste 37,3. Rafila, explicații despre ”luarea” temperaturii

Doctorul Alexandru Rafila a vorbit despre pragul de 37,3 grade Celsius sub care trebuie să fim pentru a avea acces în anumite instituții publice și magazine.

Doctorul Alexandru Rafila a vorbit despre pragul de 37,3 grade Celsius sub care trebuie să fim pentru a avea acces în anumite instituții publice și magazine, pentru Digi 24.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius", a explicat doctorul.

Totul este despre marja de eroare

„De ce 37,3 grade? Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.

Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane", a mai spus prof. Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel