Psiholog dr. Raluca Anton a atras atenția asupra unui subiect delicat: modul în care tânjim după iubirea celor din jur și lipsa de atenție asupra lucrurilor care se petrec în interiorul nostru.
"În loc să ne întrebăm de ce nu ne simțim cu adevărat iubiți de cei din jur, poate ar trebui să ne întrebăm dacă ne simțim suficient de iubiți în interiorul nostru. Iubirea de sine este un fundament al fericirii și al stimei de sine. Prin a ne conecta la propriul nostru eu și a ne cultiva sentimentele de iubire și acceptare pentru noi înșine, putem învăța să nu depindem exclusiv de validarea altora.
Reflecția asupra modului în care ne tratăm și ne iubim pe noi înșine ne poate ajuta să construim o bază solidă pentru relațiile noastre cu cei din jur. În loc să căutăm aprobarea și iubirea constantă din exterior, să ne cultivăm această iubire în interiorul nostru ne poate ajuta să creștem încrederea de sine și să ne simțim împliniți indiferent de reacțiile altora. În timp ce relațiile cu ceilalți sunt importante, să avem o legătură profundă cu propriul nostru eu poate fi o sursă chiar mai puternică de împlinire", spune Raluca Anton pe Facebook.
"Odată cu întoarcerea atenției asupra noastră, descoperim conexiunea profundă dintre autenticitate și iubire. Când ne permitem să fim cu adevărat văzuți, aducem la suprafață emoțiile și nevoile noastre autentice. În acest spațiu al vulnerabilității, putem experimenta compasiunea și iubirea adevărată, devenind mai conștienți de sine și mai capabili să dezvoltăm relații autentice. Să cultivăm această legătură cu noi înșine și cu ceilalți, fiind mereu curioși și deschiși către explorarea sinelui nostru și a celor din jur", mai spunea psihologul, într-o postare anterioară.
"Este important să ne cunoaștem propriile nevoi emoționale și să le comunicăm"
"În loc să ne întrebăm mereu dacă suntem iubiți, poate ar trebui să ne concentrăm asupra modului în care simțim că primim iubire. Iubirea este o emoție complexă și fiecare dintre noi o poate percepe în mod diferit. Prin auto-reflecție, putem descoperi cum preferăm să primim iubire și ce gesturi sau cuvinte ne fac să ne simțim cu adevărat iubiți. Este important să ne cunoaștem propriile nevoi emoționale și să le comunicăm partenerului sau celor apropiați, astfel încât să putem avea relații mai autentice și împlinite. Fie că preferăm gesturi mici de afecțiune, cuvinte dulci sau timp de calitate împreună, identificarea modalităților prin care simțim că primim iubire ne ajută să ne îmbunătățim relațiile și să ne construim conexiuni mai profunde cu ceilalți", mai spunea Raluca Anton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu