De ce nu putem adormi dacă ne este foame. Mihaela Bilic: Învățăm singuri, ascultându-ne corpul

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre masa dinaintea somnului, fie că e prânzul sau cina.

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o precizare importantă legată de ultima masă a zilei, fie că ne referim la cina de la ora 18.00, fie că e vorba de o simplă gustare care să ne ajute să dormim mai bine.

”Siesta era văzută ca un somn scurt, o pauză, o perioadă de tolăneală după masă, care este extrem de firească și naturală, pentru că mâncarea crește glicemia în sânge, iar glicemia crescută îți dă o senzație de moleșeală.

Mulți spun că: Mi s-a dus tot sângele în intestin. Da. Nu s-a dus tot sângele, a crescut glicemia, creierul este amorțit și ce bine ai ațipit după o masă”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic în emisiunea online Cafea cu visuri, legat de momentul în care ar trebui să fie ultima masă a zilei, o chestiune dezbătută îndelung de specialiști sau oamenii care urmează o dietă de slăbire sau stil de viață sănătos.

Bilic: Nu poți adormi pentru că îți este foame

”Ce ne spune asta? Organismul știe foarte bine să digere și când dormim. Adică nu vă închipuiți că: Vai de mine, digestia este îngreunată pentru că noi dormim. Nu, și digestia, și respirația, și inima, ele funcționează la fel. Doar mușchii fac un repaus. Dar în rest, tot organismul funcționează.

Și atunci, că ne pică bine sau nu, și aici nu este o greșeală. Sunt persoane care nu pot adormi până nu mănâncă ceva.

Și aici, atenție mare, curele de slăbire, tocmai pentru că îți scot carbohidrații și glucidele îți dau o senzație de trezire, și de frustrare, și de agitație. Tu nu poți adormi pentru că îți este foame, amărâtule, și atunci, ia mănâncă o felie de pâine cu o cană de lapte și vezi cum adormi ca un bebeluș. 

Noi trebuie să învățăm din natură, nu din cărți. Bebelușii, după ce i-ai hrănit, nu s-au liniștit și dorm? Iar tu ca mamă trebuie să îl ții treaz să își facă digestia?

Mâncați, oameni buni, când vă pică bine. Ah, că nu ai dormit bine că ai mâncat ceva greu și ai simțit, ai simțit-o pe pielea ta. E cazul tău, particular, și ar fi bine ca data viitoare să nu mai faci chestiunea asta.

Dar este ceva ce învățăm singuri, ascultându-ne corpul. Nu există o lege din exterior care să ne spună: Asta n-ai voie, asta ai voie. Se pune mai mult dacă mănânci grăsime la masa de seară”, a mai spus Mihaela Bilic.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru sănătate. Mihaela Bilic: Este o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru, mai ales la capitolul sistem nervos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel