EXCLUSIV  Stimulent financiar: De ce nu se mai dau bani pentru oamenii căsătoriți. Nicușor Dan: Atunci ne aflam într-un mare impas

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Lovitură pentru tineri.

De câțiva ani nu se mai acordă stimulentul pentru întemeierea familiilor. Lovitura este că nu sunt șanse să se dea bani nici în viitorul apropiat.

Am transmis o solicitare de presă la Primăria București pentru a vedea când ar putea primi oamenii, din nou, stimulentul pentru întemeierea familiilor. Veștile sunt proaste.

Ajutorul pentru tinerii căsătoriți consta într-un stimulent financiar în cuantum de 1.500 lei net/familie

„Procedura de acordare a stimulentului financiar este stabilită în cadrul Regulamentului privind acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, aceasta fiind reglementată de HCGMB nr. 178/18.05.2017 privind acordarea unui stimulent financiar pentru constituirea familiilor, respectiv HCGMB nr. 297/17.05.2018 privind stabilirea unor condiții de acordare a stimulentelor financiare. Valoarea stimulentului este de 1.500 de lei.

La finalul anului 2020, la preluarea mandatului actualei administrații, Primăria Municipiului București se afla într-un mare impas financiar - avea conturile blocate și datorii catre parteneri (furnizori/constructori).

Astfel, a fost necesar ca fondurile de la bugetul local să fie folosite cu prioritate pentru plata datoriilor, continuarea investițiilor aflate în derulare, dar și pentru cele care trebuiau începute de urgență (de exemplu reabilitarea rețelei de termoficare și a transportului în comun).

În aceste condiții, au putut fi plătite stimulentele pentru persoanele cu dizabilități (copii și adulți), dar nu și alte tipuri de ajutoare, precum stimulentul pentru întemeierea familiilor”, ne-a transmis Primăria București.

Pe vremuri, pentru ca oamenii să primească suma de 1.500 lei, cel puțin unul dintre soți trebuia să se află la prima căsătorie; cel puțin unul dintre soți trebuia să aibă domiciliul sau viza de reședință pe raza municipiului București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii; cel puțin unul dintre soți trebuia să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 ani și sa nu aibă datorii neeșalonate către bugetul local.

Rămâne de văzut dacă și când se va relua programul pentru tinerii căsătoriți. În actualul mandat al lui Nicușor Dan, cu siguranță lucrurile vor rămâne la fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel