De ce nu suportă pisicile să fie luate în braţe

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prea puţine pisici adoră să fie ridicate în braţe. Iar dacă acceptă asta, nu stau mult şi se zbat să fie lăsate jos. Iată ce spun experţii în comportamentul micilor feline!

Nu toate pisicile sunt la fel, dar multe dintre ele pot părea reticente sau chiar rezistente atunci când sunt luate în brațe din mai multe motive, spun cei de la CatVills:

Instinctul de vânător

Pisicile sunt prădătoare naturale şi independente și au un instinct dezvoltat de a deţine controlul în orice situaţie. Când sunt ridicate și ținute în brațe, se pot simți vulnerabile și incapabile să monitorizeze mediul din jur.

Nevoia de a se simți în siguranță

Pisicile sunt animale precaute, iar unele pot percepe îmbrăţişările ca pe o amenințare sau ca pe o schimbare bruscă de altitudine care, evident, le displace. 

Experiențe anterioare negative

Dacă o pisică a avut experiențe negative atunci când a fost luată în brațe (a fost rănită sau speriată), aceasta poate dezvolta o reacție negativă la ridicarea de la sol.

Preferințe individuale

La fel ca oamenii, pisicile au personalități diferite. Unele pot fi tolerante sau chiar adoră să fie luate în brațe, în timp ce altele preferă să rămână cu picioarele pe pământ.

Cu toate acestea, este important de menționat că există pisici care se bucură de interacțiunea cu oamenii și pot fi luate în brațe fără probleme. Pentru a dezvolta o relație bună cu pisica dvs. și pentru a evita orice disconfort, este esențial să respectați limitele individuale ale acesteia. Dacă observați că pisica dvs. se simte stresată când este luată în brațe, este important să respectați dorințele sale și să nu insistați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel