Dacă anul trecut nu ți s-a închegat piftia pentru revelion, anul acesta trebuie să știi unde ai greșit pentru a avea rezultate bune.
Publicitate
Ingrediente
- o jumătate de căpăţână de porc
- 2 „adidaşi“ de porc
- câteva bucăţi de şorici
- 2 morcovi (opţional, pentru un gust puţin dulce)
- rădăcina de ţelină
- o linguriţă boabe de piper
- sare
- 5-6 căţei de usturoi
Vezi și: Salată de boeuf. Rețeta clasică din copilărie
Cum se prepară
Pentru început, căpăţână de porc se taie în bucăţi potrivite, iar într-o oală încăpătoare se pun la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper. Important este ca apă să acopere bine carnea, pentru că nu aveţi voie să completaţi cu apă după ce aceasta se va evaporă în timpul fierberii, potrivit Adevărul. Se fierbe totul la foc potrivit, până când începe carnea să se desprindă de pe oase. Nu uitaţi că în timpul fierberii să îndepărtaţi grăsimea şi spumă care se adună la suprafaţă.
După ce carnea a fiert, scoateţi totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, şi separaţi carnea de os. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu sare, trageţi de pe foc oală cu zeamă în care a fiert carnea şi puneţi usturoiul în ea, apoi amestecaţi totul bine. Lăsaţi compoziţia la odihnit timp de 10 minute. Rezultatul trebuie să aibă o consistentă uşor lipicioasă. Pentru a verifică dacă piftia se va închega, puteţi să puneţi nişte zeamă pe o farfuriuţă şi să o băgaţi puţin la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu