EXCLUSIV  De ce nu trebuie congelat broccoli și ce alte opțiuni de consum avem. Cristian Mărgărit: ”Nu mai presupune acea preparare îndelungată”

FOTO: Freepik @qwartm
FOTO: Freepik @qwartm

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat de ce leguminoasele sunt potrivite în dieta de toamnă, dar și cum se pot conserva peste iarnă.

Toamna este sezonul în care pregătim rezervele de legume și leguminoase, iar dacă pe unele dintre ele le păstrăm în cămară, pe altele le putem păstra în condiții bune în congelator.

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe care este excepția de la congelare în cazul legumelor, dar și de ce este indicat ca aceasta să fie utilizată în formă proaspătă.

”În general, legumele își păstrează destul de bine proprietăți atunci când sunt congelate.

La broccoli, spre exemplu, nu se aplică. Din păcate broccoli își pierde proprietățile când este congelat și decongelat. La mazăre să spunem că rămâne verde și este foarte aspectuoasă. Pentru celelalte prefer conservele gata preparate, astfel încât să economisesc timp și le pot include foarte rapid într-o salată, mâncare, nu mai presupune acea preparare îndelungată, pași pe care mulți dintre noi nu ni-i permitem din cauza programului.

Există porumb, năut la borcan sau conservă, avem astfel de soluții pe care le putem aplica simplu, pe cont propriu, deci nu trebuie să devenim cu toții  bucătari, nu trebuie să alocăm cu toții ore  ca să ne pregătim mâncarea”, a explicat  Cristian Mărgărit la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC News.

Potrivit nutriționistului, leguminoasele sunt importante în dieta noastră pentru aportul de fibre și proteine pe care le au, acestea intrând în rândul alimentelor de toamnă.

”Aceste leguminoase sunt alimentele de toamnă. Mazărea, lintea, fasolea albă, roșie, năutul, spre exemplu eu am mâncat azi mâncare de năut.

Toate sunt surse bogate de proteine vegetale, au și fibre, carbohidrați complecși, sunt absolut minunate în dieta noastră”, a mai spus specialistul în nutriție.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel