De ce nu trebuie să bei cafea imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este...

De ce nu trebuie să bei cafea imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este... / Foto: Pixabay
De ce nu trebuie să bei cafea imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este... / Foto: Pixabay

Află în articol de ce nu este bine să bei cafea imediat după trezire.

Primul lucru pe care îl facem mulți dintre noi atunci când ne trezim dimineața este să ne pregătim o cafea, pentru a ne trezi mai bine. Facem acest lucru în ideea ca ne vom revigora și vom putea face apoi celelalte activități.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar mulți oameni apreciază gustul și aroma sa. Pe lângă plăcerea gustului, cafeaua are și unele beneficii potențiale pentru sănătate. Știați însă că nu este recomandat să bei cafea imediat după ce te trezești? Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat anterior ce trebuie, de fapt, să bem pe stomacul gol dimineața, înainte de cafea sau alte alimente și băuturi.

VEZI ȘI: Cafeaua te poate ajuta să slăbești! Cum o consumi corect pentru a pierde kilogramele în plus

"Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. 

Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine. 

VEZI ȘI: Ceai verde vs cafea. Un studiu arată care băutură este mai bună pentru inima ta

Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este apă

 

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul. 

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!", a explicat anterior prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN. 

VEZI ȘI: Zațul de cafea și restul de frunze de ceai, efecte uimitoare asupra prăjiturilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel