Fie că pregătești piure sau cartofi natur, acesția nu trebuie pui pe foc, la fiert, în apă rece. Iată de ce.
1. Produsele lactate nu se păstrează la lumină deoarece aceasta favorizează distrugerea vitaminei B2.
2. Cartofii nu se pun la fiert în apă rece (care conţine mult oxigen) deoarece în prezenţa aerului vitamina C se distruge mai uşor. Se pun în apă fierbinte sau la aburi.
3. Ficatul devine mult mai gustos dacă înainte de a-l prăji îl ţineți două-trei ore în lapte.
4. Când bateţi carnea, fundul din lemn să nu fie uscat căci absoarbe sucul. Udaţi-l puţin înainte.
5. Albuşul de ou se bate mai uşor în vas de metal şi dacă picuraţi peste el zeamă de lămâie.
Vezi și: Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor
*Aceaste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu