Nu este recomandat să punem sare în mujdeiul de usturoi. Află în articol de ce.
În mod tradițional, românii pun sare în deliciosul mujdei de usturoi. Totuși, potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă, scrie Realitatea.net.
”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, susține Ștefan Manea.
În același timp, este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline. Nici pe ceapă nu se pune sare. În caz că nu ne putem lipsi de ea, putem tăvăli ceapa printr-o pânză subțire de sare și să o mâncăm imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta.
Cu siguranță usturoiul este un aliment iubit de foarte mulți, însă poate deveni enervant mirosul care rămâne pe mâini după ce l-am folosit. Puțini sunt cei care știu cum să scape de acel miros neplăcut, motiv pentru care îți vom dezvălui secretul.
După ce ai curățat sau tocat usturoi, freacă o lingură metalică între degete. În felul acesta, vei scăpa de mirosul neplăcut, pentru că lingura metalică atrage mirosul sulfuros.
Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Spre exemplu, un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe, potrivit DC MEDICAL.RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News