Ramona Pârvu, Manager Calitate al unei fabrici de carne, produse din carne şi specialităţi, a explicat, pentru publicația online "Ce se întâmplă Doctore?", de ce nu trebuie să ne facem provizii în cantități mari.
Prin stocurile mari de alimente riscăm să ne îmbolnăvim. Am putea dezvolta alergii la drojdii şi mucegaiuri, potrivit informațiilor furnizate de Ramona Pârvu pentru csid.ro. Păstrarea alimentelor trebuie să se facă astfel încât să prevenim alterarea, contaminarea chimică şi biologică, pătrunderea impurităţilor din praf sau a mirosurilor străine. Atunci când cumpărăm cantităţi mari de alimente, aceste cerinţe devin imposibil de respectat.
Marile magazine pot asigura păstrarea alimentelor în spaţii special amenajate.
Cum sunt păstrate alimentele în magazine
- cereale, făinoase, zahăr, produse ambalate - în raioane speciale, cu umiditate şi aerisire controlate.
- lapte şi produse lactate, carne, peşte, derivate ale acestora - în zone frigorifice, cu temperatură controlată, monitorizată permanent.
- legume, fructe proaspete şi conservate – în zone cu o ventilaţie permanentă, cu măsuri ce împiedică accesul rozătoarelor, cu o umiditate a aerului controlată, temperaturi permanent monitorizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu