De ce nu trebuie să-ți plimbi câinele dimineața devreme

De ce nu trebuie să-ți plimbi câinele dimineața devreme / Foto: Pixabay
De ce nu trebuie să-ți plimbi câinele dimineața devreme / Foto: Pixabay

Află în articol de ce nu trebuie să-ți plimbi câinele dimineața devreme.

Teama oricărui crescător de câini novice: când voi primi un câine, voi uita de somn și voi fi obligat să plimb câinele dimineața devreme în fiecare zi. Vestea bună este că de-a lungul anilor de viață cu o persoană, animalele de companie au învățat să se adapteze stilului de viață al proprietarului. Îți poți învăța cu ușurință câinele cu programul cu care te-ai obișnuit. Principalul lucru este să respectați rutina zilnică a animalului de companie, scrie mkkaluga.ru.

"Cel mai important este să ne amintim că rutina zilnică a câinelui ar trebui să fie mai mult sau mai puțin constantă. Dacă vrei să dormi mai mult, mergi la o plimbare mai târziu cu o seară înainte, de exemplu la ora 22:00. Nu contează pentru un câine adult: îl plimbi la 5 dimineața sau la 10, important este ca pauza dintre plimbări să nu fie mai mare de 12 ore", a spus Vladimir Golubev președintele Federației Cinologice Ruse.

Cât de mult poate sta un câine în casă



Este dăunător pentru un câine să reziste prea mult și să nu se ușureze mai mult de 12 ore. Dacă câinele este reținut în mod constant, asta va duce la probleme cu tractul urinar și sistemul digestiv. Majoritatea câinilor pot tolera până la 7-9 dimineața după o plimbare de seară pe care au făcut-o în jurul orei 7-9 seara. Trebuie amintit faptul că un câine poate rezista fără să iasă afară maxim 12-14 ore, nu mai mult. Cel mai bine este să vă concentrați pe 8-10 ore, acesta este timpul potrivit.

Cum să construiți un program bun



Multor oameni li se pare că un animal de companie este un test de anduranță care va trebui trecut zilnic. În viața reală, câinele va sta fericit cu tine mai mult dacă este obișnuit cu asta. Dacă nu trec mai mult de 12 ore între plimbări, animalul va aștepta cu calm o plimbare la un moment convenabil pentru tine.

Pentru toți câinii, nu plimbările de dimineață sunt importante, ci ritualurile în sine. Ei nu își ajustează ritmurile biologice la răsărit sau apus. Câinii preferă să urmeze anumite modele învățate. Dacă animalul tău de companie este obișnuit să te trezească dimineața devreme pentru că tu te trezești dimineața devreme și mergi cu el la plimbare, atunci cel mai probabil va continua să facă asta mereu. Nu o va face neapărat pentru că are nevoie să urineze, ci pentru că așa l-ai obișnuit tu.  

Prin urmare, un astfel de comportament trebuie oprit imediat dacă tu intenționezi să îi faci un alt program. De exemplu, dacă vrei să-ți plimbi câinele la 10 dimineața, seara scoate-l la plimbare pe la ora 22:00. Dimineața, după ce îți sună alarmă, te trezești și îi pui o zgarda câinelui. Dacă repeți aceste acțiuni în mod repetat, câinele va înțelege că alarma și zgarda vor însemna că va merge în curând la plimbare și atunci patrupedul nu te va trezi pentru a merge la plimbare, el va aștepta alarma și zgarda..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel