De ce nu vrea Vâlcu să călătorească în același avion cu Iohannis sau Ciolacu. ”Nu-mi convine!”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat de ce nu ar vrea să călătorească cu demnitarii, într-un avion de linie. 

În cadrul emisiunii "Decisiv" din această seară de la Antena 3 CNN s-a discutat despre cheltuielile secretizate ale președenției, în contextul în care Klaus Iohannis se află în centrul unui nou scandal după ce s-a aflat că la vila din Neptun și-a construit teren de golf, președintele României fiind deja criticat în repetate rânduri pentru faptul că atunci când pleacă în deplasări alege mereu una avion luxos și evită zborurile de linie, mult mai ieftine. Cea mai nouă experiență de lux a președintelui este trăită chiar acum de oficial, care s-a cazat în Paris în cel mai luxos hotel, unde o cameră de hotel pe noapte poate ajunge și la 30.000 de euro. 

"Uitați, doamna Ursula von der Leyen a dat exemple cât a costat să meargă până la Paris cu un avion de linie, câți bani s-au cheltuit", a amintit la un moment dat jurnalista Gina Vacariu.

Val Vâlcu: Să meargă cu avioanele lor, sunt demnitari, au riscuri crescute

În acest moment a intervenit jurnalistul Val Vâlcu care a explicat de ce nu este sigur ca un demnitar, președinte sau premier să folosească un zbor de linie.

"Eu personal, în calitate de călător cu avionul sau cetățean, nu îmi convine, nu îmi doresc să fie în avionul de linie cu care zbor și eu cu bilete luate din vreme, să apară Ursula von der Leyen, premierul României sau premierul nu știu cărui stat, că ăla e o țintă. Nu îmi convine mie pentru securitatea mea. Eu când merg cu avionul nu mă vede nimeni, să zic așa. Să meargă cu avioanele lor, sunt demnitari, au riscuri crescute, nu știu, nu e necesar acest populism. E un populism ca să-și facă reclamă. Nu știu, habar nu am, deci eu nu vreau să merg cu ei, stau la coadă și vine unul să dea cu cuțitul în premier și Doamne ferește mă nimerește pe mine", a spus Val Vâlcu.

Klaus Iohannis a plecat în vizită la New York cu același avion de lux cu care ne-a obișnuit 

Reamintim că pe 24 septembrie 2024, Klaus Iohannis a plecat din Constanța spre New York pentru o vizită oficială în Statele Unite, alegând același avion Gulfstream G550 pe care l-a folosit în repetate rânduri în călătoriile sale internaționale, potrivit BoardingPass. În ciuda faptului că avionul costă aproximativ 61 de milioane de dolari și este simbolul luxului și al opulenței, președintele continuă să-l folosească.

Aceasta nu a fost prima dată când Iohannis a ales acest avion extravagant. În 2023 și 2024, el a utilizat Gulfstream G550 pentru vizite în Washington, Chișinău, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud și diverse state africane.

Deși avionul este asociat cu cei mai bogați oameni din lume, cum ar fi Elon Musk, președintele României nu pare să considere nepotrivit să cheltuiască resursele publice pe astfel de mijloace de transport. La polul opus, premierul Marcel Ciolacu a fost surprins de mai multe ori la bordul unor zboruri de linie atunci când a mers în deplasări oficiale. Spre exemplu, la sfârșitul lunii august, prim-ministrul Marcel Ciolacu și miniștrii Marcel Boloș, Adrian Câciu și Radu Oprea au zburat la Bruxelles pentru a purta acolo discuții cu reprezentanții Comisiei Europene. Cei patru au plecat cu o cursă de linie de pe Aeroportul Otopeni. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a ales să zboare la clasa business, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a putut fi văzut la clasa economic. 

Acum, președintele este în Franța: Iohannis s-a cazat la Paris într-un apartament care costă cât o garsonieră. Reacția lui Marcel Ciolacu / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel