EXCLUSIV  De ce o să ies în stradă la Bucharest PRIDE 2024, evenimentul LGBTQIA+. Vrem să nu mai fim bătuți și scuipați și vrem să ne vizităm partenerul la spital

Anno domini 2024 - comunitatea LGBT, elefantul din cameră. Un subiect evitat mult prea mult timp.

Luna iunie este cea dedicată comunității LGBTQ+ din toată lumea. Curcubeul a devenit, odată cu trecerea anilor, simbolul iubirii sincere în ciuda a ceea ce mulți dintre voi gândesc despre membrii acestei comunități.

Ca membru al comunității nu vă pot spune decât că noi chiar iubim. Iubim intens, asemenea vouă, cu patos. Avem aceleași idealuri de cuplu, aceeași dorință de a fi fericiți și să arătăm că suntem fericiți - că tot spune lumea că de ce nu stăm între cei patru pereți ai casei. Pentru că, la fel ca voi - "normalii" -, și noi vrem să arătăm că suntem fericiți. 

Și nu vă traumatizează nimeni copilul, oameni buni, pentru că a fi gay sau lesbiană nu e o alegere. Nu mergi pe stradă, vezi doi bărbați care se țin de mână și îți propui ca de mâine să fii gay. Dacă ar funcționa așa, ghiciți ce, la câte cupluri straight am văzut pe stradă aș fi putut alege, lejer, femeile. 

O să spuneți că da, bine, dar de ce să facem atâta tevatură și de ce să ieșim în stradă. Păi e foarte simplu, vrem și noi ce aveți voi - prilejul de a fi fericiți și de a putea arăta că suntem fericiți. Vrem să nu mai fim bătuți și scuipați pe străzi, vrem să ne putem ține de mână fără să fim arătați cu degetul, vrem să întemeiem o familie și partenerii noștri să poată să ne viziteze în spital sau să ia decizii atunci când celălalt se află în incapacitatea de a face acest lucru. 

Vrem să putem cumpăra o casă împreună - așa avem cei patru pereți după care să ne ascundem, știți ce zic (?). Eu, personal, îmi doresc copii pe care să îi cresc și să îi educ, să le ofer iubire, afecțiune și sprijin. Și vreau ca ai mei copii să fie recunoscuți ca membri ai unei familii. Pentru că doi bărbați sau două femei, împreună, tot o familie formează indiferent de cum vedeți voi lucrurile. 

Vrem să fim văzuți și acceptați ca ceea ce suntem. Din cauza societății, părinții multor membri ai comunității LGBT reacționează într-o manieră agresivă în momentul în care copilul decide să își facă coming out-ul în fața lor. Dacă societatea s-ar comporta altfel și nu ar mai arăta cu degetul, și părinții ar accepta mai ușor acest lucru. Că părinții - mulți dintre ei, nu toți - în momentul acela se gândesc la ce o să spună lumea despre ei, nu se gândesc la tot ceea ce copilul lor trăiește. Că așa suntem noi ca oameni, egoiști. 

De asta trebuie să ieșim la Pride. De asta facem tam-tam și zgomot. Și sunt multe alte lucruri pe care le vrem dar nu le avem, însă tot voi replicați cu "ce mai vor, mă, ăștia?". Cum se simte când ai toată familia la masă și râzi alături de omul vieții tale? Spuneți-ne și nouă cum se simte, că noi nu știm! 

Mergeți la Pride! Suntem în 2024 și cred că a sosit momentul să ne trezim din această ipocrizie și să ne acceptăm între noi ca oameni, că vorba aia, suntem cea mai evoluată specie de pe pământ. Haideți să arătăm celorlalte specii că fix așa e, nu să ne arate pinguinii că există și la ei relații gay dar nu se scuipă unii pe alții între ei. Și da, homosexualitatea este prezentă peste tot, nu doar la oameni.

V-a făcut rău vreun gay? V-a atacat vreodată pe stradă o lesbiană? V-a luat cineva la fugă pentru faptul că sunteți heterosexuali? Haideți, ușor-ușor, să acceptăm că există și oameni diverși față de noi. Suntem aici din iubire, nu din ură, deci hai să ducem tradiția (v-ați prins?) iubirii mai departe.

Programul Marșului:


16:00 - 17:00 - Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei (intersecție cu Strada Gheorghe Manu și trotuarele adiacente Căii Victoriei)


17:00 - 19:00 - Traseul marșului va fi: intersecție Piața Victoriei cu Calea Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății – alveola Parc Izvor – Parc Izvor (orele 17:00 – 19:00).

Traseul indicat anterior va fi parcurs pe carosabil, respectând toți participanții la marș și îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine.


19:00 - 22:00 - Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel