De ce ospătarii țin o mână la spate. Tu știai? Înainte, era legată

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Tu știi de ce ospătarii țin o mână la spate?

Obiceiul de a ține mâinile la spate este unul frecvent întâlnit în rândul personalului din domeniul ospitalității. Originea acestui gest se regăsește în istoria Romei Antice, cu o vechime de peste 2.000 de ani. Dar de unde provine această tradiție?

În perioada Romei Antice, politicienii erau adesea victimele unor atacuri de otrăvire organizate de rivali. Din această cauză, cei aflați la putere manifestau mereu o anumită temere față de străini, mai ales dacă aceștia aveau acces direct la mâncare, scrie shtiu.ro. Ca măsură de siguranță, pentru a evita riscul de otrăvire, servitorii vremii aveau o mână liberă (de obicei, mâna dreaptă), în timp ce cealaltă era ținută legată la spate. Acest lucru asigura că alimentele nu puteau fi contaminate de o posibilă acțiune malefică.

Evident, în zilele noastre, teama de a fi otrăvit de către un ospătar în restaurantele de lux nu mai este prezentă. Cu toate acestea, tradiția gestului s-a păstrat. Acest mod de a ține mâinile la spate transmite în continuare un sentiment de respect și disponibilitate față de clienți.

Vezi și:  De ce nu-ți lasă ospătarul meniul pe masă după ce îți ia comanda. Tu știai?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel