Află în articol de ce portocalele se vând în plase roșii.
De multe ori vedem în magazine portocale în plasă. Pungile cu portocale, de obicei de unul sau două kilograme, din supermarket, sunt din plasă de culoare roșie, iar acest lucru nu este deloc întâmplător, scrie Realitatea.net. Dacă plasa este justificată prin faptul că îi permite cumpărătorului să vadă bine produsele aflate în interior, culoarea este un truc de vânzări, scrie Realitatea.net.
Culoarea roșie face ca nuanța portocalie a fructelor să pară mult mai intensă, astfel că ele vor părea bine coapte și evident că vor fi mai atractive pentru cumpărători. Din același motiv, plasele în care sunt ambalate lămâile sunt, de obicei, verzi sau galbene, pentru ca ele să pară de un galben intens.
Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă (Vezi știrea AICI). Portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie - 5 ianuarie, adică chiar de Crăciun și Revelion, atunci când românii cumpără în mod special citrice pentru masa de sărbătoare. Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a vorbit despre acest subiect și a avertizat că persoanele care au consumat aceste portocale sunt în pericol, iar lor ar trebui să le fie decontate analizele medicale pentru a verifica dacă sănătatea le-a fost afectată de aceste produse toxice.
"Discutăm despre recuperarea materială a consumatorilor, dar ar trebui să discutăm și despre starea lor de sănătate și să fie decontate analizele pentru cei care au consumat astfel de produse care sunt toxice, care pot pune în pericol. Să nu uităm că au trecut nici 3 ani de zile de când undeva prin Argeș au murit câțiva copii și era exact aceeași temă, că s-ar putea să se fi întâmplat ceva de la portocale.
În momentul în care discutăm despre produse toxice, produse care ne pun viața în pericol, autoritățile ar trebui să fie mult mai drastice, dar și pe tema recuperării daunelor materiale și morale, și inclusiv a decontării a tot ceea ce înseamnă a tot ceea ce înseamnă serviciu de sănătate pentru consumatorii care au consumat astfel de produse și analize pentru a vedea dacă în urma consumului s-a întâmplat ceva cu sănătatea acestora, mai ales când ne bate la ușă valul 5 al pandemiei.", a declarat Sorin Mierlea la Realitatea Plus. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu