De ce pot fi recuperați banii europeni care au dus la demisia fostului ministru al Muncii

ioana-3
ioana-3

Printr-o intervenție telefonică la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat că banii care au fost acordați fostului ministru al Muncii ar putea fi recuperați

"Ministerul a făcut tot ceea ce putea să facă, a respectat regulile europene de utilizare a fondurilor pe programul resurse umane. S-a blocat proiectul a doua zi după ce aţi venit dvs. cu precizările. (...) Deocamdată vorbim despre partea de prefinanţare nu de rambursare", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Muntean a completat şi faptul că toate documentele au fost date celor care se pot pronunţa asupra faptelor fostului ministrul Ioan Botiş, mai exact către ANI şi DLAF. "Se aşteaptă o decizie care să furnizeze baza legală pentru a se putea anula cu totul proiectul şi să poată să fie recuperaţi banii care au fost daţi până acum", a mai spus reprezentantul Guvernului.

Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş va fi anchetat de procurorii anticorupţie pentru conflict de interese. Marţi, Agenţia Naţională de Integritate a decis, în urma verificărilor, să trimită dosarul fostului ministru la DNA. Totodată, ANI a sesizat procurorii anticorupţie şi în privinţa soţiei lui Ioan Botiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel