De ce poți face cancer dacă te hrănești cu mâncare grasă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cercetătorii raportează că dietele bogate în grăsimi pot modifica microbul intestinal și pot crește riscul de cancer colorectal.

Obezitatea este un factor de risc cunoscut pentru cancerul colorectal și noile cercetări indică faptul că o dietă bogată în grăsimi poate declanșa modificări ale sistemului digestiv care pot crește inflamația și pot crește prevalența acestui tip de cancer.

Studiul, care a fost publicat în revista Cell Reports, sugerează că trecerea la o dietă săracă în grăsimi poate ajuta la prevenirea cancerului colorectal.

De asemenea, identifică o proteină cheie din intestin care ar putea fi vizată în terapiile anti-cancer.

„Acest lucru oferă o explicație mai detaliată a modului în care microbiomul intestinal poate fi modificat, ducând la o creștere a inflamației, care este una dintre explicațiile actuale pentru dezvoltarea și progresul cancerului colorectal”, a declarat dr. Anton Bilchik, șeful programului gastrointestinal și hepatobiliar de la Providence Saint John's Health Center din California, pentru Medical News Today.

Detalii din studiul privind dietele bogate în grăsimi și cancerul colorectal

În studiul lor, cercetătorii de la Institutul Salk și de la Universitatea San Diego din California au hrănit șoareci de laborator cu predispoziție genetică la cancer colorectal cu o dietă bogată în grăsimi.

Ei au urmărit schimbările în bacteriile lor intestinale și moleculele digestive modificate numite acizi biliari, care sunt produși de ficat și ajută la digerarea alimentelor și la absorbția colesterolului, grăsimilor și nutrienților.

Autorii studiului au raportat că o dietă cu grăsimi a crescut nivelul anumitor bacterii intestinale care, la rândul lor, au modificat acizii biliari într-un mod care a crescut inflamația și a inhibat refacerea celulelor stem intestinale, care ajută la repararea daunelor celulare din organism.

Aceste modificări pot crește riscul de cancer colorectal, potrivit lui Ronald Evans, autor principal al studiului și director al Laboratorului Salk’s Gene Expression.

„Am deconstruit de ce dietele bogate în grăsimi nu sunt bune pentru dvs. și am identificat tulpini specifice de microbi care se răspândesc cu ajutorul dietelor bogate în grăsimi”, a spus Evans, într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel