De ce răcim vara și de ce e greșit mitul că "doar cei deștepți răcesc vara". Diferența față de răceala de iarnă. Dorobăț: Atenție la apa de mare

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Se spune că doar oamenii deștepți răcesc vara, dar nu există nicio cercetare științifică care să susțină acest mit. Mai mult decât atât, dr. Carmen Dorobăț a explicat pentru DC Medical  de ce unele persoane răcesc în perioada estivală.

Ce sunt răcelile de vară

Acestea sunt cauzate de un virus diferit de cel din timpul iernii. Cea mai frecventă răceală de vară este cauzată de un enterovirus, care se dezvoltă în vreme caldă. Simptomele răcelii de vară pot include curgerea nasului, strănut și febră.

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce sunt răcelile de vară. 

”Răcelile de vară nu țin de o sensibilitate aparte. Ne îmbolnăvim vara, la fel ca iarna, dar spre deosebire de iarnă când circulă virusuri care au transmisibilitate predominant respiratorie, în timpul verii circulă și virusuri  care determină așa-zisele răceli de vară. Acestea se transmit pe cale digestivă.

Pot fi luate dacă consumăm apă din zone care nu sunt controlate medical, pot fi luate din apa din piscină sau apa de mare, adică în momentul în care înghițim apă accidental. 

Aici se creionează tabloul acestor răceli de vară, care foarte frecvent, dacă suntem atenți la ce se întâmplă, adică febră, ne curge nasul, tușim, sunt însoțite frecvent de fenomene digestive, adică greață, o perioadă în care nu avem poftă de mâncare sau avem scaune diareice. 

Acestea sunt formele ușoare de enteroviroze. Sunt enteroviroze care determină forme care sunt destul de zgomotoase, precum encefalitele, meningitele”, a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Răcelile de vară, tratament

Atunci când răcești vara, răceala poate părea să se prelungească la nesfârșit și să se simtă mai rău decât o răceală de iarnă - acest lucru este din cauza faptului că răcelile de vară pot fi cauzate de un tip de virus complet diferit.

În timp ce răceala obișnuită de iarnă provoacă curgerea nasului și congestie, răcelile de vară pot aduce, de asemenea, febră și diaree și tind să dureze mai mult decât omologii lor din timpul sezonului rece.

”Tratamentul virozelor de vară este unul simptomatic. Numai în cazul suprainfecțiilor bacteriene, medicii recomandă și antibiotice”, a mai explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț. 

Citește continuarea pe: https://www.dcmedical.ro/de-ce-racim-vara-si-de-ce-e-gresit-mitul-ca-doar-cei-destepti-racesc-vara_645363.html?fbclid=IwAR0lEsv_PJxzPUfCRB-9bVIrRjAo2V2Ekl8gw_oXpTItb0N7SHiAMScHIdE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel