De ce recensământul e puţin "pişcat"

ziare
ziare

Invitat telefonic la RTV, şeful INS, Vergil Voineagu, a participat rupt de beat. Încerca să explice manualul recenzorului, dar cuvintele ieşeau greu, greu de tot. Abia reuşea să articuleze o frază corect. Invitaţii din studio râdeau cu lacrimi, iar publicul a reuşit să înţeleagă de ce recensământul e puţin bulversat, ca să nu spunem beat. Acum îl înţelegem pe Boc care spunea că asta este culmea incompetenţei. Ce-i drept, afirmaţia venind din gura premierului, stârneşte râsul, dar în cazul de faţă chiar şi Boc are dreptul să spună asta. Problema nu este că omul a băut puţin, problema este că într-un astfel de moment, în plin scandal legat de receensământ, el apare la Tv şi creeează o imagine deplorabilă.

Adevărul ne spune că în curând şi România riscă să ajungă la fel de rău ca Grecia, dacă va trebui să îi ţinem în spate. Românii vor suporta indirect costurile pentru salvarea Greciei – creşterea ratelor, acces limitat la credite şi inflaţie mai mare. Planul fără precedent de salvare a Greciei, prin care liderii din UE speră să stabilizeze economia europeană, va presupune costuri uriaşe, suportate, în primul rând, de guvernele din zona euro.

Din Libertatea aflăm opinia lui Sar'kozy care spune că admiterea Greciei în zona euro a fost o greşeală impardonabilă. Președintele francez a atras din nou atenția supra faptului că reducerea datoriei Greciei cu 100 de miliarde de euro a fost de neevitat, pentru că altfel ar fi fost o catastrofă pentru întreaga lume. Curând vor apărea lideri europeni care vor spune acelaşi lucru şi despre România şi Bulgaria. Ce-i drept că UE este o structră în făcută în special pentrru cei mari, iar aceştia sunt cei care trebuie să profite de pe urma celor mici. Acum, că nu mai au de unde lua, încearcă o ultimă resuscitare, dar în curând îi vor arunca mai rău ca pe o măsea stricată.

Gândul ne informează că de astăzi vom putea să ne autorecenzăm pe internet. Recomandarea Secretariatului Tehnic Central al Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor a fost făcută "pentru a intensifica ritmul de înregistrare al datelor în vederea finalizării recenzării tuturor persoanelor şi întregului fond de locuinţe până la data de 31 octombrie", se arată într-un comunicat de presă de joi al Institutului Naţional de Statistică.

DeCe News relatează povestea unui român din Montreal care a dorit să se autorecenzeze, dar care a fost tratat ca ultimul om. Ce-i drept că o astfel de situaţie nu ne miră deloc, în contextul în care preşedintele INS vine la Tv rupt de beat. Era clar că nu va fi un recensământ fără incidene, dar cele care se petrec arată o lipsă clară de pregătire şi s-ar puea ca la final să ieşim mai bulversaţi din recensământ decât am intrat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel