Urmărește emisiunea live


De ce Regina Angliei mănâncă bananele cu furculiţa. "Doar maimuţele fac asta!"

Colaj: The Royal Family, Unsplash
Colaj: The Royal Family, Unsplash

Chef Darren McGrady, care a gătit ani de zile în Casa Regală, vine cu detalii incredibile.

Alegeri prezidentiale 2024

Fostul bucătar al reginei a dezvăluit câteva secrete despre mesele de la Palatul Buckingham. Acesta are un canal de youtube unde expune multe dintre lucrurile neştiute despre Casa Regală când vine vorba de preferinţe culinare, tabieturi şi obiceiuri la masă. Cu siguranţă, nu poate trece neobservat felul în care Regina Elisabeta mănâncă fructe, în special bananele. Motivul? Ca să nu semene cu o primată, spune ea, potrivit New York Post.

Cum spuneam, Regina Elisabeta a II-a consumă zilnic fructe la desert, însă nu le savurează aşa cum o face toată lumea. N-ai s-o vezi pe Majestatea Sa muşcând dintr-o banană sau dintr-un măr cu poftă. Atât ea cât şi ceilalţi membri ai Casei Regale folosesc tacâmuri pentru a decoji, tăia şi felia fructele.

Nu vrea să fie comparată cu o primată

De ce refuză regina să desfacă banana aşa cum obişnuieşte toată lumea şi să o mănânce pur şi simplu cu mâna? Simplu din punctul de vedere al fostului bucătar Darren McGrady, care a dezvăluit că Regina Angliei evită să fie asemănată cu o maimuţă atunci când consumă deliciosul fruct. Potrivit chefului, bananei i se îndepărtează marginile, este tăiată pe mijloc, cojile sunt date la o parte, iar miezul se feliază. Bucăţile de fruct sunt consumate cu furculiţa, într-un mod demn de o regină. Nu doar cu bananele procedează aşa, ci şi cu merele. Le taie în bucăţele mici şi le mănâncă din furculiţă. Câteodată îi ia şi jumătate de oră să termine de mâncat o banană sau un măr în acest fel, spune bucătarul.

Youtube video image

Cu sau fără furculiţă, mâncaţi banane! Sunt pline de nutrienţi!

Bananele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe exotice, consumate în lumea întreagă. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce face ca bananele să fie o sursă de fibre destul de bună. Potrivit studiilor, smidonul rezistent din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin. Mai mult, bananele se clasează, de asemenea, de la nivel scăzut la mediu pe indicele glicemic (IG), ceea ce reprezintă o măsură – de la 0 la 100 – a cât de repede alimentele cresc nivelul zahărului din sânge. Potrivit studiilor, valoarea IG a bananelor necoapte este de aproximativ 30, în timp ce bananele coapte se situează la aproximativ 60. Valoarea medie a tuturor bananelor este de 51. Aceasta înseamnă că bananele nu ar trebui să provoace creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase. Bananele sunt singurele fructe ce conţin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajută organismul uman să producă serotonin, un produs chimic natural care ameliorează depresia psihică.

Ce conțin bananele – valori nutriționale

Calorii (kcal) 88

Lipide totale 0,3 g

Lipide saturate 0,1 g

Lipide polinesaturate 0,1 g

Lipide mononesaturate 0 g

Colesterol 0 mg

Sodiu 1 mg

Potasiu 358 mg

Carbohidrați 23 g

Fibre alimentare 2,6 g

Zahăr 12 g

Proteine 1,1 g

Vitamina A 64 IU

Vitamina C 8,7 mg

Calciu 5 mg

Fier 0,3 mg

Vitamina D 0 IU

Vitamina B6 0,4 mg

Vitamina B-12 0 µg

Magneziu 27 mg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel