De ce renunță românii definitiv la România pentru Italia: E imposibil

foto freepik.com
foto freepik.com

Un român a ajuns proprietar de restaurant în Milano, după ce, în urma cu 15 ani, a început de la a spăla vasele. 

Este vorba despre Adrian Ionilă, care a relatat, la DCNewsTV, de ce românii care aleg să plece, după timp, din Italia, se întorc aici ca acasă și nu în România. Românul a început de jos, spălând vase, în urmă cu 15 ani. Muncind, astăzi a ajuns să aibă propriul său restaurant în Milano, o șansă și o evoluție care nu este a tuturor, oriunde. ”Eu m-am îndrăgostit de stilul acesta de viață, italian” a mărturisit Adrian, explicând de ce mulți români care au plecat din Italia, în special spre țări unde se câștigă mai bine, din Vest, nu spre România, au ales să se întoarcă acolo, ca acasă. 

”Față de când am venit eu, foarte mulți români au plecat. Nu toți au mers către casă. Mulți au plecat în țările din nord-vestul Europei dar mulți dintre aceștia s-au și reîntors. Pe cât s-ar câștiga mai bine în Olanda, Danemarca, Anglia, în Italia...” 

Citește continuarea pe DCNEWSTV

Citește și: 

EXCLUSIV  Mărturisiri despre românii din Italia chiar de la preotul Iarca din Pescara: Exemplul fetiței de opt ani, speriată că vine în România

Alin Iarca, Preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Române Pescara din Italia, a fost invitat în cadrul celei de-a șasea dezbateri ”Tradiții românești în diaspora”, organizată de ȘtiriDiaspora.ro.

"Părinte, din Spania, unde avem o comunitate importantă de români, am ajuns la dumneavoastră, în Italia, cum se vede situația de acolo, mai ales de la nivelul parohiei dumneavoastră. Mai respectă românii de acolo tradițiile și obiceiurile? Le transmit mai departe?, a întrebat jurnalistul și moderatorul dezbaterii Gabriel Nuță-Stoica.

"De la noi, lucrurile se văd destul de bine și promițătoare, având în vedere faptul că Biserica Ortodoxă este cea care, oarecum, se află la firul ierbii, promovând, fie prin slujbele pe care le săvârșește în fiecare zi, duminică sau zi de sărbătoare, fie prin activitățile extra-școlare ce se fac cu copiii care participă la școlile parohiale. Conservarea tradiției, a limbii, culturii și a neamului românesc, nu în ultimul rând, conservarea credinței reprezintă pentru noi un lucru important. Cred că trebuie să conștientizăm faptul că un popor fără tradiție, cultură, este efectiv mort. De aceea, în Parohia și comunitatea noastră avem o școală parohială, frecventată de peste 60 de copii. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel